Sport

Ha a ziccereket bedobják...

Ha a ziccereket bedobják...

2020. október 15., csütörtök
Ha a ziccereket bedobják...

A Szegednek tíz hiányzója - koronavírus-fertőzés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek, Matej Gaber, Bogdan Radivojevic és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson - nem utazhatott Portóba, így a kielcei BL-meccshez hasonlóan az utánpótlás-játékosokkal kellett kiegészíteni a keretet.

A szegedieknek az elmúlt 4 hétben 1 bajnoki és 1 BL-mérkőzésük volt, a portugálok viszont folyamatosan játszottak szeptember óta.

Az EHF által a forduló rangadójának kinevezett mérkőzést remekül kezdte a Porto északmacedón kapusa, Nikola Mitrevszki, erre alapozva csapata a tizedik percben már 5-2-re vezetett. A szegediek Joan Canellas góljaival próbáltak lépést tartani, ám hét találata ellenére 15-10-es hátrányban volt a MOL-Pick Szeged a szünetben. A Porto támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott, a vendégeken érződött a meccshiány.

A meccs szünetében a portugálok mezt és nadrágot cseréltek, mert az első félidőben rendkívül nehezen lehetett megkülönböztetni a két csapat játékosait.

A második felvonás elején létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott a Szeged, de az üresen hagyott kapuba a házigazdák többször is betaláltak. Canellas ebben az időszakban remek passzaival jeleskedett, de társai gyakran a legjobb átadásokat sem tudták gólra váltani. Mitrevszki továbbra is parádézott - végül 47 százalékos hatékonysággal zárt -, a szegediek ziccereket rontottak, így nem tudták megszorítani ellenfelüket, amely végig vezetve győzött. A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt, aki 13 lövésből hét gólt szerzett, Dmitrij Zsitnyikov nyolc kísérletből csupán egyszer talált be. A meccsen két játékos, Rea Barnabás és Tóth József először lépett pályára a Bajnokok Ligájában.

Juan Carlos Pastor: - Először is szeretnék gratulálni a Portónak a győzelemhez. Az ismert körülmények mellett nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de ilyen az élet. Sok játékosunk hiányzik, de azt gondolom, hogy a védekezésünkkel alapvetően nem volt probléma. 25 gólt kaptunk, a gond sokkal inkább a támadásainkkal volt. Kiválóan védekezett az ellenfelünk, remek kapusteljesítménnyel, mi pedig sok támadást nem tudtunk góllal befejezni. Emiatt nem tudtunk közelebb kerülni. Dolgoznunk, harcolnunk kell, hogy megszerezzük az első pontjainkat.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája,A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
FC PORTO (portugál)
MOL-PICK SZEGED 25–19 (15–10)
Porto, zárt kapuk mögött.
 Vezette: Brunner, Salah (svájciak)
PORTO: MITREVSZKI – Alves 2, Mbengule 1, MARTINS SOARES 5, Iturriza 3, ANDRÉ GOMES 4, Branquinho 2. Csere: Quintana (kapus), Späth, Salina Amador 2, A. Rodrigues 4 (4), Silva De Borges 1, Magalhaes, M. Costa 1. Edző: Magnus Andersson
SZEGED: Alilovic – Sostaric 4 (2), Fekete D., J. Källmann, ifj. Rosta M. 3, J. CANELLAS 7 (1), Zsitnyikov 1. Csere: Mikler (kapus), Kecskés 1, M. Stranovszky 2, Tóth J. 1, Rea. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2. 12. p.: 7–2. 16. p.: 8–5. 22. p.: 11–7. 33. p: 17–11. 43. p.: 18–14. 49. p.: 22–15
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

A két mérkőzést halasztó, a csoportban egyelőre pont nélkül az utolsó helyen álló szegediek legközelebb a fehérorosz Meskov Breszt otthonában lépnek pályára a BL-ben jövő hét szerdán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.