Sport

Megkezdte a munkát a szegedi röplabdázóknál a volt kapitány

Megkezdte a munkát a szegedi röplabdázóknál a volt kapitány

2020. szeptember 3., csütörtök
Megkezdte a munkát a szegedi röplabdázóknál a volt kapitány

A 61 éves, korábban a női felnőtt válogatottat kétszer is irányító belga szakember júniusban jelentette be, hogy a Tisza-partiak stábjában tér vissza Magyarországra. Az együttes csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, két éve ismerkedett meg a szegediekkel, és rögtön érezte, hogy a röplabda iránti elkötelezettségük és a filozófiájuk nagyon hasonló.

"Megtisztelő számomra, hogy a klub felkért szakmai igazgatónak, és bár nagyobb kluboktól is kaptam rendkívüli ajánlatokat, a fiatalok tanítása iránti szenvedélyemnél nincs fontosabb" - fogalmazott Brandt, aki emellett az osztrák női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik jelenleg.

"Már beszéltem az edzőkkel, tudják, milyen módszerekkel szeretnénk tanítani a jövő generációját. Most az a dolgunk, hogy közösen összeállítsunk egy technikai és taktikai jövőképet is, tervet készítsünk praktikus edzésmódszerekkel. Közel 300 gyerek és 20 edző közös munkájának összehangolása izgalmas feladat, már most érzem, hogy rendkívül kedvemre való kihívás" - jelentette ki Jan De Brandt, aki szerint a fiatalokat a technikai és taktikai képzés mellett fegyelemre, tiszteletre, önbizalomra, őszinteségre és nyitott kommunikációra is tanítani kell.

Varga Tamás klubelnök kifejtette, régi vágya volt a klubnak, hogy értékes nemzetközi tapasztalattal rendelkező tréner irányítsa a szakmai munkát.

Jan De Brandt röplabdázóként 350 alkalommal lépett pályára a belga válogatottban, vezetésével a magyar női válogatott két Európa-bajnokságra jutott ki, továbbá 2015-ben megnyerte az Európa-ligát.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.