Sport

A sportlétesítmények áremelését törölné el a szegedi Fidesz

A sportlétesítmények áremelését törölné el a szegedi Fidesz

2020. szeptember 17., csütörtök
A sportlétesítmények áremelését törölné el a szegedi Fidesz

Ahogy azt korábban elsőként megírtuk, a város júniusban kinevezett új sportigazgatója, dr. Nagy Katalin drasztikusan megemelte a sportlétesítmények bérleti díját, ami több klubnál komoly nehézséget okoz, a kisebb egyesületek pedig a megszűnés szélére is kerülhetnek. Emellett a koronavírus-járvány első hulláma utáni újranyitásnál a nyugdíjasok kedvezményes jegyét is eltörölték a Sportuszodában.

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke szerint az áremelést és a kedvezmények megszüntetését semmi nem indokolja, az intézkedések pedig korosztálytól függetlenül több ezer szegedit foszt meg a rendszeres testmozgástól.

A sport a testi és szellemi fejlődés elengedhetetlen része, a sport segítségével a fiatalok egészségesebben nőhetnek fel, éppen ezért elválaszthatatlan az egészségügytől. A Fidesz emiatt áll ki mindig sport mellett, ahogy most is.

Felszólítjuk a város vezetését, hogy a szolgáltatások árát vigyék vissza a korábbi szintre, és tegyék lehetővé, hogy mindenkinek elérhető legyen a sportolás lehetősége. Egy indítványt terjesztünk be, ha pedig erre nem reagál a város vezetése, akkor aláírásgyűjtésbe kezdünk

mondta Bartók Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy a városnak lassan két évtizede nincs valós sportkoncepciója, a sportra szánt milliókat minden koncepció nélkül osztogatja szét az egyesületek között.

Sportinfrastruktúra-beruházás csak a kormányzat támogatásával történt az utóbbi 10 évben, így a rövidesen átadásra kerülő SZVSE-pálya, az új sportuszoda, az új sportcsarnok, vagy éppen a Maty-ér felújítása is mind állami finanszírozással valósulhatott meg.

Bartók Csaba azt is megjegyezte, hogy ugyanezen idő alatt 11 labdarúgópálya szűnt meg a városban.

A város szép csendben elvett 16 millió forintot a Szegedi Tankerületi Központtól, amit az általános iskolások úszásoktatására folyósított eddig, ami sok fiatalt foszthat meg az úszástanulástól. A liberális baloldali városvezetés rendszerint csak beszél az egészséges életmódról, a sportolás és a mozgás fontosságáról, de tenni nem tesz érte semmit

részletezte Bartók Csaba a problémákat.

Hozzátette, hogy a sport az életre nevel, ezért mindent megtesznek, hogy ellenzékből és a háttérből, de a lehetőségekhez mérten fejlődjön Szeged sportélete.

Az ügyben többször kerestük dr Nagy Katalin sportigazgatót, aki először még válaszokat ígért, később azonban már nem reagált a megkeresésünkre, Ménesi Imre sportbizottsági elnök szintén hetek óta hallgat az ügyről, kérdéseinkre nem válaszolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.