Sport

Megkezdheti a bajnokságot a Szeged VE

Megkezdheti a bajnokságot a Szeged VE

2020. augusztus 27., csütörtök
Megkezdheti a bajnokságot a Szeged VE

A megfertőződött játékos jól van, csapattársaival és a stábbal nem került kapcsolatba.

Ahogy tegnap megírtuk, pozitív lett az egyik szegedi vízilabdázó koronavírus tesztje. A Szeged VE vezetősége azonnal megtette a kötelező lépéseket. — Szerencsére az érintett játékos jól van, tünetmentes. Ő is rendelkezett a múlt héten egy negatív eredménnyel, minden más játékosnak és csapattagnak két negatív eredménye van, és mindenki tünetmentes a csapatból — mondta lapunk kérdésre Szabó Zoltán, a vízilabdázók vezetőedzője.

Hozzátette, hogy eddig is, és a jövőben is a lehető legnagyobb elővigyázatossággal járnak el, minden előírást és protokollt követnek, ami a megelőzésre vonatkozik.

A szegedi pólósok szombaton az OSC otthonában kezdik meg a magyar bajnoki küzdelmeket. A pozitív teszteredmény ellenére nem kellett leállni a munkával és a bajnoki meccset is le tudják játszani. —Azonnal jeleztük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a történteket, és konzultáltunk a szövetséggel együttműködő Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel is.

Mivel a játékosaink szabadságról érkeztek vissza, a második tesztet pedig azonnal elvégeztük,

nem volt olyan érintkezés, ami a továbbadás lehetőségét adta volna, ezért nem volt akadálya a folytatásnak

—fejtette ki a vezetőedző.

Szabó Zoltán azt mondja, hogy fel kell készülni és hozzá kell szokni, hogy ez bárkivel, bármikor megtörténhet. A legfontosabb, hogy minél gyorsabban reagálni tudjanak ilyen esetben, ahogy azt megtették ebben az esetben is, szakvéleményt kértek, és az ilyenkor előírt protokollt végrehajtották. Kiemelte, hogy folyamatosan ellenőrzik a játékosok egészségi állapotát és szigorúan betartják a megelőzéshez szükséges előírásokat.

A hónap elején a vízilabdázók Magyar Kupa helyosztóit is fel kellett függeszteni, mert a Ferencváros vízilabdázói közül többeknek pozitív lett a tesztje, majd nem sokkal később az újpesti, egri, debreceni és miskolci pólósok is jelezték, hogy van koronavírusos játékosuk. A szövetség éppen ezért úgy döntött, hogy szeptemberre halasztja a kupaküzdelmeket, de a bajnokság első fordulójából is elhalasztanak több mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.