Sport

A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

2020. augusztus 8., szombat
A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

Sem edzésre, sem elemzésre nem sok ideje maradt a Szeged-Csanád GA labdarúgócsapatának. A múlt hét vasárnapi bajnoki rajt után szerdán ismét pályán voltak, majd jön az újabb meccs vasárnap este.

A dél-alföldi derbivel nyitó NB II-es szezon nem a reméltek szerint kezdődött. A Békéscsaba ellen ugyan fölényben játszott a Szeged-Csanád GA, de ez meddőnek bizonyult, csak kevés igazi helyzetet tudtak kialakítani a szegediek. A második félidőben két csabai kontra pecsételte meg a Tisza-partiak sorsát, akik csak egy gólt szereztek, igaz, egy 11-est kihagytak és a kapufa sem segített nekik Germán Tamás szabadrúgásánál. – A kapufáról is kifelé pattant a labda, ez mind azt mutatja, hogy jobban meg kell dolgoznunk a szerencsénkért. A két kapott gólt is soknak tartom hazai pályán. Szomorúak vagyunk, nem örülünk ennek az eredménynek, de nincs idő ezen hosszan szomorkodni, mivel a következő héten már újabb két forduló lesz. Meg kell tanulnunk sokkal jobban játszanunk felállt védelem ellen is, ennél biztosan több kell – nyilatkozta a találkozó után Dobos Barna, a szegediek vezetőedzője. https://www.youtube.com/watch?v=3rFGb8Y6rd0&fbclid=IwAR3REPeIRu7hx7OQMBvmVlE9Do1oTbZHno0tHdZNkcWExYy9VxulqdRFdE8&app=desktop Ebből a többől láthattunk már valamennyit szerdán, a Csákvár elleni idegenbeli mérkőzésen. Jó iramú meccsen a szegediek megmutatták, hogy van tartása a csapatnak, mint ahogy az is látszott, hogy a védekezését szépen összerakta Dobos Barna a szezonkezdetre. A gondot megint a támadások okozták. A mezőnyben – elsősorban a második félidőben – ugyan a Szeged dominált, de az igazi lehetőségig nem jutottak el, így meg kellett elégedniük a döntetlennel, ami az első szezonbeli pontot jelentette egyben. – A második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Nagy fölényben játszottunk, de a kapu előtt több lehetőséget kell kialakítanunk, illetve pontosabbnak kell lennünk ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni – mondta a meccs után a vezetőedző.

Ha vasárnap sikerül javítaniuk ezen, akkor az első győzelem is megszülethet. A Szent Gellért Fórum vendége az újonc Szentlőrinc lesz, a baranyaiak egy Szolnok elleni vereséggel és egy meglepően biztos, és a Csákvár elleni 2-0-ás meglepő győzelemmel indították a szezont. Az este 7 órakor kezdődő mérkőzésen a Szegednek a legfontosabb feladata a hátsó alakzat stabilitása mellett az, hogy - ahogyan az előző két meccsen is - a középpálya uralásával a kapu előtt is magabiztos teljesítményt nyújtsanak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.