Sport

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

2020. július 14., kedd
Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

Fennállása legjobb eredményét érte el a Fit World SE Hungarosun Gorillák RC, amely remek játékkal ezüstérmet szerzett a hetesrögbi országos bajnokságon.

Kiválóan sikerült a hetesrögbi országos bajnokság hatcsapatos döntője a szegedi Fit World SE Hungarosun Gorillák RC számára, amely a második helyen zárt a Budapest Rugby Centrum Kincsem Parkban, ezzel megszerezte fennállása első bajnoki érmét. A siker értékét emeli, hogy 2020-ban rekordszámú tíz klub nevezett az olimpiai szakág sorozatába. – A kvalifikációs tornán elért eredményünkkel a hatos döntőben a B csoportba kerültünk, ahol a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club és a Honfoglalók RC Nagykőrös voltak az ellenfeleink. A Honfoglalókkal kezdtünk. Minden tornán nehéz az első meccs, és ebben a lebonyolítási rendszerben a hiba sem fér bele. Ennek megfelelő taktikával léptünk pályára: maximális labdabirtoklás, folyamatos nyomás az ellenfélre, lehetőleg a legkevesebb játék a saját térfélen. Az első félidő 5–0-s vezetést hozott tökéletes taktikai fegyelem mellett. A második játékrészben hiba nélkül játszott a csapat, ez felőrölte az ellenfelet, a végeredmény 19–0 lett. A nagykőrösi csapat nem jutott át a szegedi térfélre. Ezzel a győzelemmel biztossá vált a négy közé jutás – számolt be az eseményekről Debreczeny Dénes technikai igazgató.

– Ezután következett a nap legnehezebb mérkőzése a kecskemétiek ellen. Csapatunkban még benne volt a tavaly elvesztett bronzmeccs, az elmúlt két hét felkészülése azonban csak erről a mérkőzésről szólt. A keret fegyelmezett maradt, az első félidőben minden játékelemben jobbak voltunk. A második félidő fizikális fölényt is hozott, így megnyugtató 21–0-val döntőbe jutottak a Gorillák – folytatta Debreczeny. Az aranyéremért a címvédő Esztergomi Vitézek ellen léptek pályára. – Az ellenfél az olimpiai kvalifikációs tornán szereplő magyar válogatott négy játékosát tudhatta a kezdőcsapatában. Nagy sebességgel kezdődött a mérkőzés, a csapatunk az első pár percben nem tudta a korábbi taktikát megvalósítani. A szegedi gárda még rutintalan a döntőkben, ez meglátszott az elején. A Gorillák azonban végig küzdöttek az előzetesen megbeszéltek alapján, és az is fontos, hogy minden a tornára benevezett játékos pályára lépett a döntőben. A csapat tartását és küzdeni akarását mutatja, hogy a mérkőzés utolsó pontjait a Gorillák szerezték, ezzel alakult ki a 32–5-ös végeredmény – tette hozzá a technikai igazgató. A harmadik helyet a Battai Bulldogok szerezték meg, negyedik lett a Kecskeméti ARC, ötödik a Fehérvár RC, hatodik a Honfoglalók csapata. Az esztergomiaké lett a bajnoki aranyérem a nőknél is, ahol a Vitézek együttese a hatfordulós szezon összesített eredményei alapján végzett az élen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.