Sport

Az élmezőnyt célozza meg a Szeged-Csanád GA

Az élmezőnyt célozza meg a Szeged-Csanád GA

2020. július 30., csütörtök
Az élmezőnyt célozza meg a Szeged-Csanád GA

A vasárnapi Békéscsaba elleni bajnoki rajtot megelőző sajtótájékoztatón Dobos Barna, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője elmondta, még nincsen százszázalékos állapotban csapata, de örül, hogy sikerült komoly rutinnal bíró játékosokat szerződtetni, akikkel megcélozhatják idén az élmezőnyt.

Dobos Barna kifejtette, szeretné, ha csapata látványos, gólokban gazdag támadófutballt produkálna, de ezzel együtt megőrizné a tavalyi évre jellemző masszív védekezést és az élmezőnyhöz tartozna. A szegediek vezetőedzője megemlítette, hogy a piac szűkössége miatt viszonylag későn tudtak csak új játékosokat igazolni, ebből adódóan, akik utóbb csatlakoztak a kerethez eltérő erőnléti állapotban vannak, mint a csapat magja.

Fotó: Sándor Judit

–A klub célja, hogy idővel feljusson az NB I-be. Ehhez olyan játékosokat kell igazolni, akik elsőosztályú tapasztalattal rendelkeznek, emellett szükség van olyan fiatalokra is, akik már elérték, vagy a jövőben elérik az NB I-es szintet. Örülök, hogy a hajrában sikerült komolyabb erősítéseket véghez vinnünk. Teljesen még nem vagyunk kész, ugyanis van, aki csupán egy-két napja csapatlakozott a kerethez és minél később jön valaki, annál nehezebb taktikailag beilleszteni a csapatba. Sérülések is hátráltatnak minket, de bízok benne, hogy sikerül győzelemmel rajtolni. Számítunk a szurkolók támogatására is – fogalmazott a Dobos Barna.

Hat plusz egy

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia eddig hivatalosan hat játékost szerződtetett a nyár folyamán. Varga Bence az MTK Budapesttől, Gréczi Márton Békéscsabáról, Simon Ádám Győrből, Danilo Pejovic Nyíregyházáról, Takács Tamás Mezőkövesdről, míg Kóródi Nándor a Debrecentől érkezett Szegedre. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Dobos Áron leigazolása is folyamatban van, a fiatal szélső a holland élvonalban szereplő Fortuna Sittard csapatát erősítette az előző szezonban.

A sajtótájékoztatón az egyik új szerzemény, Simon Ádám is megosztotta tapasztalatait. –Rendkívül pozitív és meggyőző volt számára, ahogy az Újpest ellen játszott a csapat. Kicsit intenzívebb szakmai felkészítés jellemző ebben az időszakban, de készen kell állnunk, hogy bevethessenek minket – mondta a Győrből szerződtetett középpályás.

Fotó: Sándor Judit

Takács Tamás személyében rutinos gólfelelős érkezett a csapathoz. A szabadkai születésű támadó 131 meccsen 27 gólt szerzett az NB I-ben. Simonhoz hasonlóan ő is győzelemmel debütálna a Tisza-parti csapatban. –Örülök, hogy a csapattal edzhetek. Rövid az idő, gyorsan be kell illeszkedni, de ezzel nem lesz probléma, mert nagyon jók a társak és segítenek ebben. Fontos meccs vár ránk hétvégén, a szurkolóink segítségével szeretnénk nyerni – fogalmazott a hórihorgas center.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 19 órakor a Békéscsabai Előre ellen lép pályára a Szent Gellért Fórumban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.