Sport

MOL-Pick Szeged: biztos a BL-indulás

MOL-Pick Szeged: biztos a BL-indulás

2020. június 19., péntek
MOL-Pick Szeged: biztos a BL-indulás

Az európai szövetség (EHF) pénteki döntése után biztossá volt, hogy jövőre is a Bajnokok Ligája főtáblájára került a MOL-Pick Szeged.

Múlt héten írtuk meg, hogy akilenc legerősebb európai kézilabda-bajnokság legjobbja és a német Flensburg biztosan ott lesz a 2020 szeptemberében kezdődő Bajnokok Ligája-idénynek, a fennmaradó 6 helyre 13 csapat, köztük a MOL-Pick Szeged pályázik. Az EHF pénteki döntése után biztossá vált, hogy a MOL-Pick Szeged az egyik szabadkártyás induló lesz a főtáblán. A szegediek sorozatban a hatodik kiírásban kapnak szerepet a legjobbak között, összességében ez lesz a klub tizennyolcadik BL-indulása. A 2019-es magyar bajnokcsapatok, vagyis a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél a Győri Audi ETO KC helye már eddig is biztos volt a csoportkörben. A férfiak mezőnyében a főtáblára került a válogatott átlövő, Máthé Dominik norvég klubja, az Elverum is, viszont Szita Zoltán lengyel, Bartók Donát spanyol és Császár Gábor svájci csapata, vagyis a Wisla Plock, az Abanca Ademar León és a Kadetten Schaffhausen nem kapott szabadkártyát. - Sokan talán automatikusnak gondolják a magyar csapatok szabadkártyáit, de fontos tudni, hogy óriási harc, lobbizás folyik ezek elnyeréséért. A versenysorozat jelentősen szűkül és az elmúlt évek résztvevői közül úgy tűnik, hogy egy klub sem szeretne kimaradni. A jelentkezések mindkét szakágban meghaladták a szabadkártyára kiírt helyek dupláját, még úgy is, hogy az EHF szigorúan szabályozza a megpályázható helyek számát országonként. Így az utolsó pillanatig sem lehettünk biztosak benne, hogy mind az FTC, mind a Szeged ott lehet a BL-rajtnál - idézte az MKSZ közleménye Novák András operatív igazgatót.

A férfiaknál és a nőknél egyaránt 16 csapatos BL-főtábla sorsolását július 1-jén tartják.

A férfi BL-csoportkör résztvevői:

PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német),

Telekom Veszprém

, Vardar Szkopje (északmacedón), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál),

MOL-Pick Szeged

, HBC Nantes (francia), RK Celje PL (szlovén), Meskov Brest (fehérorosz), Elverum HB (norvég), Motor Zaporozsja (ukrán)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.