Sport

Bemutatták Szegeden a Labdarúgás és tudomány című könyvet

Bemutatták Szegeden a Labdarúgás és tudomány című könyvet

2020. június 9., kedd
Bemutatták Szegeden a Labdarúgás és tudomány című könyvet

Kedden bemutatták Szegeden a Labdarúgás és tudomány című könyvet, amelyet a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem adott ki: a könyv egyik fejezetét a szegedi származású erőnléti edző, Papp Róbert jegyzi.

Takács Mihály, aPuskás Akadémiaigazgatója, a könyv társszerzője az eseményen elmondta, hogy értéket kívántak teremteni, ami sikerült, hiszen a tankönyvet szakmai bírálóbizottság minősítette és egyetemi tankönyvvé nyilvánították.

Fotó: Sándor Judit

Közölte, hogy a felcsúti akadémián és a világ labdarúgásában alkalmazott módszereket igyekeztek használhatóvá tenni, megosztani a világgal, a sporttársadalommal, emellett be akarták mutatni, hogy Európa és a világ labdarúgásában hogyan illeszkedik egymáshoz a tudomány és a futball. Csáki István, aPuskás Akadémiatudományos munkacsoportjának vezetője, társszerző megemlítette, hogy a Testnevelési Egyetem mellett az egri Eszterházy Károly Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Magyar Labdarúgó-szövetség szakemberei is közreműködtek a kötetben. Huszonhét szakember dolgozott rajta, tizenkilenc írta a fejezeteket, kettő lektorálta, hatan pedig a végső szerkesztésben segédkeztek. Úgy vélte, nagy értéke a könyvnek a fejezetek végén lévő irodalomjegyzék, amely több mint félezer szakmai kötetre utal.

Fotó: Sándor Judit

Papp Róbert, a Csákvár szegedi származású erőnléti edzője, a könyv társszerzője kifejtette, a labdarúgás egy komplex sportág, ahol a taktika, a technika és a kondicionális képesség egyszerre jelenik meg. Megítélése szerint ez a könyv egy útmutató az életkoron keresztül történő szakszerű, egymásra épülő fejlesztésre. Úgy véli, ha ebből a könyvből fejezetenként öt sort meg tud valósítani minden hazai tréner, azon csak nyer a magyar labdarúgás. A Labdarúgás és tudomány című könyvet a

Puskás Akadémia webshopjában

lehet megvásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.