Sport

Stefán Sigurmannsson: Garantáltan nagy harc lesz a pályán

Stefán Sigurmannsson: Garantáltan nagy harc lesz a pályán

2020. január 15., szerda
Stefán Sigurmannsson: Garantáltan nagy harc lesz a pályán

Az Európa-bajnokság előtt reméltük, hogy a csoport utolsó meccse, az Izland

Magyarország összecsapás úgy kezdődik, hogy a magyarok a továbbjutásért játszhatnak majd. Ez nem változott, de egészen másképp alakult minden, mint azt sejtettük.

Meglepetéscsoport

A csoport első mérkőzésén a magyar válogatott szinte végig vezetve 26–25-re nyert Oroszország ellen, ami ha nem is elvárt, de lelkünk mélyén várt eredmény volt. Még ugyanazon az estén a második mérkőzésen az előzetesen csoportfavoritnak kikiáltott, olimpiai bajnoki címvédő Dánia 31–30-ra kikapott Izlandtól, ami rögtön megkavarta az előzetes esélylatolgatásokat. Biztossá vált, hogy amennyiben Izland nyer Oroszország ellen, akkor az adhat továbbjutási esélyt válogatottunknak, ha pontot, vagy pontokat szerez Dánia ellen. A magyar szakmai stáb nem győzte hangsúlyozni, hogy nincs teher a válogatott egyetlen játékosán sem, becsülettel és bátran kell pályára lépniük, élvezzék a játékot és épüljön a jövő. Izland, ahogy várható volt magabiztosan 34–23-re nyert az oroszok ellen, amivel a továbbjutása is biztossá vált, majd jött a kisebb csoda. A rutintalan és a csapatban többen első világeseményén pályára lépő játékosossal felálló magyar válogatott 24–24-es döntetlent játszott Dánia ellen, ráadásul ennek a döntetlennek inkább a világsztárokkal teletűzdelt dánok örülhettek. Azaz a magyar válogatott ha nem kap ki Izlandtól a csoport utolsó meccsén, akkor továbbjut. Vereség esetén a dánok veresége kellene a továbbjutáshoz a harmatgyenge oroszok ellen.

Stefán Sigurmannsson: Melyik csapat lesz jobb formában?

– Garantáltan nagyon nagy harc lesz a pályán –jelentette ki Stefán Rafn Sigurmannsson, a MOL-Pick Szeged izlandi játékosa. A szélső sérülés miatt nem lehet ott a válogatottban az Európa-bajnokságon, de természetesen naprakész hazája válogatottjából. – Nekem nem volt meglepő hazám válogatottjának szereplése. Jó csapatunk van és tudtam, hogy nagy eredményekre is képesek vagyunk. Nem illendőségből mondom, de a magyar válogatottnak sincs rossz csapata, ezt az Eb előtt is tudtuk. Fiatalok és motiváltak, és ahogy láttuk, ez jó eredményeket hozhat. Az izlandi balszélső szerint az dönthet a mérkőzésen, hogy melyik csapat lesz jobb formában a meccsen. – Hiába jutottunk tovább, nagyon fontos, hogy minél több pontot vigyünk magunkkal a középszakaszba, így szóba sem kerülhet, hogy feladjuk a meccset. Az Európa-bajnokságon láthattuk, hogy a magyar válogatottnak nagyon jó megoldásai voltak, de ez igaz ránk is. Jó meccs lesz biztosan – mondta a magyarok továbbjutásáról döntő meccsről az izlandi légiós.

Bánhidi Bence: A napi forma dönt

– Nem vitatkoznék Sigivel, a napi forma dönt majd – adott igazat szegedi csapattársának Bánhidi Bence. A magyar válogatott beállója szerint döntő lesz, hogy melyik csapat tud frissebb maradni a harmadik csoportmeccsre. – Fizikálisan és mentálisan is sokat kivett belőlünk az első két meccs és ez az izlandiaknál sincs másképp. Kulcskérdés, hogy kinek sikerül jobban a regeneráció, melyik csapat tud plusz energiát mozgósítani. Bánhidi Bence hangsúlyozta, hogy az eddigi meccsekhez hasonlóan a magyar válogatott védekezése lehet az, ami meghozhatja a sikert. – Mindkét meccsünkön kevés gólon tudtuk tartani az ellenfelünket. Ha ez Izland ellen sem változik és ha 24-25 gólnál nem kapunk többet, akkor komoly esélyünk van a továbbjutásra. Kézilabdában nem lehet döntetetlenre játszani, de alakulhat úgy a meccs, hogy a döntetlenért játszunk majd.

A Magyarország–Izland Európa-bajnoki csoportmérkőzés szerdán este negyed 7-kor kezdődik Malmőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.