Sport

A csapat is nagyon kellett Bánhidi Bence 11 góljához

A csapat is nagyon kellett Bánhidi Bence 11 góljához

2019. október 17., csütörtök
A csapat is nagyon kellett Bánhidi Bence 11 góljához

Magabiztosan, 35-28-ra nyert az Aalborg ellen a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában. A meccsen 13 kísérletből 11 gólt szerző Bánhidi Bencét a meccs legjobbjának választották és nyerte a szurkolói szavazást, így ő lett a hét játékosa.

- Ezen a szinten 11 gólt dobni, pláne az Ön posztján már-már világklasszist sejtet.

- Valóban nem mindennapi teljesítmény, ez még a magyar bajnokságban is nehezen sikerülne. De azt nem győzöm hangsúlyozni, ahhoz, hogy ez sikerüljön, kellettek a csapattársaim. Egyrészt a jó formájuk, másrészt az is, hogy észrevegyenek és megtaláljanak a labdával.

- Az ellenfél is kellett hozzá?

- Az Aalborg nem rossz csapat, ez még akkor is igaz, ha ellenünk nem jött ki nekik a lépés. Vasárnap is láthatta mindenki, amikor vezettünk 10 góllal és kicsit kiengedtünk, akkor a dánok pillanatok alatt visszajöttek 4-5 gólra. Az én játékom esetében pedig azt éreztem, hogy erősebb vagyok az ellenfelemnél és ezt ki is tudtam használni.

- Jót tett a két hét szünet a csapatnak?

- Három nagyon nehéz meccsel kezdtünk. Megszoktuk az ilyen jellegű terhelést, de ilyen nehéz meccsekkel talán soha nem kezdtük a szezont. A Barcelona, a PSG és Flensburg nem csak a csoportgyőzelem, de az egész sorozat esélyese, ugyanakkor bennünket sem véletlen sorolnak oda. A három meccsünk közül talán csak a PSG ellen lehet egy kis hiányérzetünk a második félidő hosszabb gólcsendje miatt, de németek és a spanyolok ellen rendben voltunk. Sokat kivett belőlünk a kezdés, így senki nem bánta, hogy egy hétig csak a bajnokságra kellett koncentrálnunk. https://www.facebook.com/ehf.champions.league/videos/506352239922544/?t=2

- Sokan féltették is a csapatot az erős kezdés miatt, de úgy tűnik gyorsan összeállt a játékuk.

- Mindig van mit csiszolni, javítani, de valóban, az alapok rendben vannak és ez nagyon sokat számít. Stepancsics és Radivojevics minőségi erősítést jelentett, szerencsére ők is nagyon gyorsan beilleszkedtek a csapatba és a játékba is. Ez mindenképpen előnyünkre válhat a szezon hátralévő részében is.

- Elsőként a Zágráb ellen, akik az utolsó helyen állnak a csoportban, pont nélkül. Vehetjük biztosra a sikert?

- Az kellene csak. A horvátok az első négy meccsükön kikaptak, háromszor nem is szorosan. A PSG és a Barcelona az még csak-csak magyarázható, de az Aalborgban elszenvedett 10 gólos vereségük nehezen. Legutóbb viszont a Flensburg ellen idegenben szoros meccsen csak 3 góllal kaptak ki. Nincs rossz keretük és biztos vagyok benne, hogy a két súlyos hazai vereségük után még motiváltabbak lesznek. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy tavaly is megszenvedtünk ellenük.

- Most az ötödik helyen állanak a tabellán. Tisztult valamennyit a kép a végső helyezést tekintve?

- Nem ajánlanám senkinek, hogy nagy tételben fogadjanak a végső sorrendre. Annyi rajzolódott talán ki, hogy van egy erősebb négyes és egy valamivel gyengébb négyes. De én biztos vagyok benne, hogy az utóbbi csoport kellemetlen perceket okozhat bármelyik erősebb ellenfelének. Nekünk továbbra is az a célunk, hogy minél előrébb végezzünk, a csoport első helyére is megvan az esélyünk. Minden azon múlik majd, hogy a papíron esélytelenebbek elleni meccseket hozni tudjuk oda-vissza és majd az utolsó három fordulóban, tavasszal bravúr kell a jobb helyezéshez.

A MOL.-Pick Szeged szerdán ismét fölényesen, 41-22-re nyerte bajnokiját a Balatonfüred ellen. A héten még egy meccs vár a csapatra, vasárnap a Zagreb ellen idegenben folytatják a Bajnokok Ligájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.