Sport

Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

2019. augusztus 25., vasárnap
Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

Szöveges, fotós, videós élő közvetítésünk a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi napjáról. A szombati nap tudósítása itt érhető el.

17:05: 12 kvótával zártunk

Közvetítésünk véget ért. Köszönjük a figyelmet. A magyar csapat 12 olimpiai kvótát, 6 arany-, 4 ezüst - és 3 bronzérmet szerzett a szegedi vb-n.

16:57: Ismét magyar himnusz

Bodonyi Dóra 5000 méteres győzelmét követően újra felcsendült a magyar himnusz. Bodonyi a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek adott interjút a versenyt követően.

16:50: Noé 9. lett

Véget ért az utolsó döntő is, Noé Bálint sokáig az élbolyban haladt, és esélyesnek tűnt az éremre, aztán sajnos visszaesett, mert kibillent a hajója, és a 9. helyen evezett be. Az élen a fehérorosz Aleh Yurenia végzett. Ezüstérmes a német Max Hoff, a bronzérmet a portugál Fernando Pimenta kapja.

16:25: Jön az utolsó döntő

Noé Bálint K-1 5000 méteren száll harcba az érmekért. Ez a 266. és egyben utolsó futam a szegedi vb-n.

16:19: A legfiatalabb magyar érmes

A 19 éves Adolf Balázs átvette ezüstérmét.

Az ezüstérmes Adolf Balázs a férfi kenu egyesek 5000 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én
(MTI/Szigetváry Zsolt)

16:14 Bodonyi világbajnok!

Bravó, Dóra! A K-4 500-on elért aranyérmet követően Bodonyi egyéniben is győzedelmeskedni tudott 5000 méteren. Ez a 13. magyar érem, az ötödik arany az épek mezőnyében. A német Tabea Medert lett a második 0.62 mp-vel lemaradva Bodonyi mögött. A bronzérmet majd a fehérorosz Maryna Litvinchuk kapja.

Szeged, 2019. augusztus 25.
A gyõztes Bodonyi Dóra (k), a második helyezett német Tabea Medert (b) és a harmadik helyezett fehérorosz Marina Litvincsuk (j) a nõi kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

16:05: A MOB elnöke elégedett az eredményekkel és a rendezéssel is

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elégedetten nyilatkozott a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság rendezéséről és a házigazda magyar csapat szerepléséről. A magyar sikerekért a Maty-éri pályán szorító Kulcsár Krisztián az MTI-nek elmondta: hivatalból, a MOB első embereként mindenképpen ott lenne a helye az utóbbi olimpiákon magyar sikersportágnak számító kajak-kenu hazai rendezésű világbajnokságán - különösen, hogy az kiemelt, olimpiai kvalifikációs verseny is egyben -, de ő sportbarátként sem hagyna ki egy ilyen vb-t. "Itt voltam Szegeden 2006-ban és 2011-ben is, amikor még nem voltam a MOB elnöke, és ahogy most, már akkor is nagyon szurkoltam a magyar csapatnak" - nyilatkozta. Hozzátette: nem lát annyira be a színfalak mögé, hogy alapos összevetést végezne a korábbi és a mostani vb-rendezések között, de ahogy azokat, úgy az ideit is nagyszerűnek tartja. "Ami viszont nagyon látványos, hogy a pálya komoly felújításon esett át, így szerintem már nemcsak mi, elfogultak mondatjuk rá, hogy a szegedi a világ legjobb pályája, hanem a sportág nemzetközi szövetségének a vezetői is" - mondta. A szegedi vb-n 12 olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, amely olimpiai számokban két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zár. A MOB első embere a kvótákkal és az érmek számával is elégedett. "Már a tizenkét kvótás hely sem rossz, de biztos vagyok benne, hogy lesz több is, mert a pótkvalifikációs versenyeken sikerül majd újabbakat is szerezni. Hasonló éremszámmal pedig a tokiói olimpián is kiegyeznénk, persze az sem jelentene gondot, ha még több lenne" - nyilatkozta Kulcsár Krisztián. (MTI)

15:51: Jönnek a kajak 5000-es döntők

K-1 5000 méteren Bodonyi Dóra áll rajthoz.

15:46: Magyar ezüst 5000-en

AdolfBalázs mindössze 3.28 másodperccel lemaradadva a német Sebastian Brendel mögött ezüstérmet szerzett C-1 5000 méteren. Bronzérmes a kubai Fernando Dayan Jorge Enriquez.

Szeged, 2019. augusztus 25.
A második helyezett Adolf Balázs (b) és a gyõztes német Sebastian Brendel a férfi kenu egyesek 5000 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

15:14: Adolf Balázs a férfi 5000-en

28 fős a férfi C1- 5000 mezőnye, Adolf Balázs képviseli hazánkat.

15:04: Lakatos negyedikként zárt C-1 5000-en

Lakatos Zsanett 5000 méteren a negyedik helyen ért célba, 55.74 másodperccel lemaradva az első helyet megszerző fehérorosz Volha Klimava mögött. Két kínai érem még: Maria Mailliard második, Yajue Zhang harmadik lett.

Szeged, 2019. augusztus 25.
A gyõztes fehérorosz Volha Klimava a nõi kenu egyesek 5000 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

15:02: Ilyen az élet a médiacentrumban

(fotók: Kovács Ferenc)

14:30: Elindult a női 5000 méter

Lakatos Zsanett tavaly hatodik helyen végzett, most ennél jobbat próbál menni.

14:19: A férfi négyes nyilatkozott

14:17: Kihozta magából a maximumot az Apagyi, Balaska páros

A sprinttávon bronzérmes lett a magyar férfi kajakpáros, Apagyi Levente leginkább azt sajnálta, hogy nem tudta hozzásegíteni társát, Balaska Márkot sorozatban a harmadik vb-aranyérméhez K-2 200 méteren. "Izgultam egy kicsit a verseny előtt, Márk próbált segíteni, nyugtatni, kár, hogy elrontottuk a rajtunkat" - tette hozzá Apagyi. Balaska szerint - aki 2017-ben és 2018-ban is Birkás Balázzsal lett vb-aranyérmes ebben a számban - a rajt pillanata döntött a sorsukról, amikor az egyensúlyt keresve éppen megbillentek. "Különben kihoztuk magunkból a maximumot, egy aprócska hibával. De ez 200 méter, itt semmilyen hiba nem fér bele" - mondta Balaska. Hozzátette: nem állnak meg, a vb és az érem jó állomás volt számukra a folytatáshoz. (MTI)

14:05: Átadták az aranyérmeket

Ebben a pillanatban felcsendült a magyar himnusz a K-4 500-on aranyérmet szerző Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra négyes tiszteletére.

Az aranyérmes Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra (b-j) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

13:57: Értékelnek a világbajnokok

13:50: Visszavágnának a kínaiaknak

A kenus Balla Virág nem szeretné, hogy jövőre, a tokiói olimpián társával, Devecseriné Takács Kincsővel alulmaradjanak egy kínai hajóval szemben, ráadásul olyan különbséggel, ahogyan a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon kikaptak. Ezért nagyon kemény felkészülésre számít az olimpiáig. Az egység előbb fő számában, az olimpiai programban szereplő 500 méteren lett ezüstérmes, majd szűk egy órával később - amelybe belefért az éremátadójuk is - 200 méteren is másodikként ért célba. "Nagyon nem szeretnénk, ha ez jövőre, az olimpián is így lenne, és azt sem, hogy ennyivel gyorsabbak legyenek nálunk. Ennek érdekében nagyon kemény felkészülés vár ránk Tokióig" - mondta Balla. A hazai vb-rendezéssel kapcsolatban annyit jegyzett meg zárszóként, hogy az "jobb, mint egy gyereknap". Takács Kincső szerint 500 méteren egyáltalán nem lepte meg őket a legnagyobb - és lényegében egyetlen - nagy rivális jó formája és fölényes győzelme. "A kínaiaknál a férfi kenusok is kiváló formában érkeztek Szegedre, biztosan nagyon komolyan felkészültek a kvalifikációs vb-re" - nyilatkozta. Takács szerint a második döntőjüket, a 200 métert már kifejezetten tudták élvezni. "Ez volt az utolsó versenyünk az évben, a pályánk pedig közel volt a szurkolókhoz. Élvezetes és felejthetetlen volt" - emelte ki. (MTI)

13:46: Balaska Márk, Apagyi Levente nyakában a bronzérem

Orosz himnusz, de a győztes páros balján ott a magyar egység is, amely harmadik helyen végzett K-2 200 méteren.

A bronzérmes Balaska Márk (b) és Apagyi Levente a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

13:44: Fél háromkor Lakatos Zsanett jön

Jelenleg eredményhirdetések zajlanak. C-1 5000 méteren folytatódnak a küzdelmek, Boros Zsanett a 3-as pályán evez majd 14 óra 30 perctől.

11:41: Így értékelt a bronzérmes páros

13:33: Csipes így még nem örült aranynak

"Éreztük, hogy ezt nem lehet elveszíteni. Lehet, hogy furán hangzik, de ennyire még nem örültem aranyéremnek. Nagyon sokat szenvedtünk az edzéseken, szívünket-lelkünket beletettük" – fogalmazott Csipes Tamara K-4 500-at követően, amelyet a magyar egység nyert meg.

13:24: Újabb magyar kvóta!

A Birkás Balázs, Nádas Bence, Tótka Sándor, Kuli István alkotta kajaknégyes az 500 méteres futam felénél még a második helyen állt, aztán végül ötödik lett, de ezzel megvan az olimpiai kvóta! Világbajnok Németország (Tom Liebscher, Ronald Rauhe, Max Rendschmidt, Max Lemke), ezüstérmes Szlovákia (Erik Vlcek, Adam Botek, Csaba Zalka, Samuel Balaz).

13:13: Világbajnok a női K-4 500-on!

Újabb versenyszám, amelyben olimpiai kvótákat osztanak. K-4 500-on a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összetételű hajó a 4-es pályán fantasztikusan versenyezve világbajnoki címet nyert!!!

Szeged, 2019. augusztus 25.
A gyõztes Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra (b-j) a nõi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
MTI/Kovács Tamás

13:04: Ötödik helyen a magyar négyes

C-4 500 méteren a Korisánszky Dávid, Bakó Tamás, Sáfrán Mátyás és Mike Róbert összetételű magyar hajó az ötödik helyen ért célba. A világbajnok az orosz (Ivan Shtyl, Pavel Petrov, Viktor Melavtev, Mikhail Pavlov) egység.

A győztes orosz Pavel Petrov, Mihail Pavlov, Viktor Melantyev és Ivan Stil (e-h) a férfi kenu négyesek 500 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Kovács Tamás)

12:58: Ezüst a magyarok nyakában

A C-2 200 méter eredményhirdetésén is érdekeltek voltunk, Takács Kincső és Balla Virág is megkapta jogos jutalmát, az ezüstérmet.

11:54: Nem csak foci

Balaska Márk a futam után némi keserűséggel azt mondta, nyerni szerettek volna, de a dobogónak is örülnek. Apagyi Levente köszönetét fejezte ki a közönségnek, amiért nem csak focit néznek.

12:48: Magyar bronz!

A K-2 200 méter fináléjában Balaska Márk, Apagyi Levente egység képviselte hazánkat. A magyar páros a sprintszámban a harmadik helyen ért célba. A világbajnok az orosz Iurii Postrigai, Alexander Dyachenko duó lett, az ezüstérmet a lengyelek kapják (Piotr Mazur, Bartosz Grabowski).

A harmadik helyezett Balaska Márk és Apagyi Levente (j-b) a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

12:40: Élményevezés

Takács Kincső a futam után elmondta, elsősorban arra koncentrált, hogy jól elkapja a rajtot, utána már élményevezés volt számára a verseny.

12:39: Hajdu ötödik

C-1 200 méteren Hajdu Jonatánért szurkolhattunk, aki az ötödik helyen ért célba. Ebben a számban litván arany (Henrikas Zustautas) és fehérorosz bronz (Artsem Kozyr) született.

A győztes litván Henrikas Zustautas a férfi kenu egyesek 200 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

12:35: Ha lemaradt volna

Minden, amit a szombati napról tudni érdemes,

KATT ide!

12:33: Vándordobosok a vb-n

Nem mintha panasz lehetett volna

a magyar szurkolókra

szombaton, vasárnapra azonban még erősítés is érkezett.

12:30: Újabb magyar ezüst!

C-2 200 méteren a Takács Kincső és Balla Virág újabb érmet szerzett, 0.47mp volt a hátrányuk az élen végző Wenjun Lin, Luqi Zhang duóval szemben. A bronz az üzbégeké (Dilnoza Rakhmatova, Nilufar Zokirova).

A győztes kínai Lin Ven-csün és Csang Lu-csi a női kenu párosok 200 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Kovács Tamás)

12:24: Eredményhirdetés következik magyar résztvevővel

Kozák Danuta megkapta bronzérmét, új-zélandi himnusz szól Maty-éren.

A bronzérmes Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

12:18: A németek sztárja csak negyedik

Férfi C-1 1000 méteren brazil győzelem született, a világbajnok Isaquias Queiroz dos Santos a világbajnok, ezzel országa első aranyát nyeri Szegeden. Brazília a kilencedik nemzet, amelynek tiszteletére himnusz csendül fel. Lengyel ezüst (Tomasz Kaczor) és francia bronz (Adrien Bart). Meglepetésre Sebastian Brendel csak negyedik.

A győztes brazil Isaquias Queiroz dos Santos a férfi kenu egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Kovács Tamás)

12:04: Ez nem jött össze

A magyar egység egy nagyon erős mezőnyben végül a nyolcadikként zárt, ezzel eldőlt, hogy nem lesz meg a maximális számú férfi kvótája Magyarországnak. 2.13 másodperc hiányzott.

12:03: Jó hajrá kellene

A Kammerer-Gál páros K-2 1000 méteren futamából a második helyen jutott a döntőbe. Féltávnál a németek az első helyen, az ausztrálok a másodikok, a magyar egység lemaradva. Kellene egy jó hajrá.

11:59: Jönnek Kammererék!

Újabb magyar éremesély. Elindult a futam.

11:53: Nyakakban az első magyar érmek

Kína himnusz csendült fel, de magyar szempontból sokkal érdekesebb, hogy Takács Kincső és Balla Virág nyakában is ott virít a bronzérem.

Az ezüstérmes Balla Virág (b) és Devecseriné Takács Kincső a női kenu párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

11:50: A szurkolókat dicsérte

Kozák a versenyt követően elmondta, nagyon jó érzés volt hazai környezetben versenyezni. Hozzátette, hogy iszonyúan hangosak voltak a szurkolók.

11:46: Kozák bronzérmes!

Az ötszörös olimpiai bajnokot a párosban

kizárták

, most azonban javíthatott. Rosszul kezdett, a negyedik helyen evezett féltávnál, aztán remek hajrát indított, és végül bronzérmet szerzett. Fontos: ez az eredmény ismét olimpiai kvótát eredményezett Magyarországnak.

11:42: Jön Kozák Danuta!

11:44-kor K-1 500-on.

11:36: Ezüstérem!

Itt egy újabb érem és egy újabb olimpiai kvóta! Második helyen Takács Kincső és Balla Virág páros, az első helyre a kínaiak (Mengya Sun, Shixiao Xu) futottak be.

A második helyezett Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső (j-b) a női kenu párosok 500 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én (MTI/Kovács Tamás)

11:34:

A hatos pályát kell figyelni, ott a magyar egység. Elindult a futam!

11:24: Tíz perc múlva újra magyarok a pályán

A hivatalos rajtlista szerint 11:34-kor indítják el a női C-2 500 A döntőjét, ahol a Takács Kincső, Balla Virág páros képviseli Magyarországot.

11:17: Kiss Tamás 11.

A vasárnapi nap a B döntőkkel kezdődött. A szegedi Kiss Tamás saját futamának második helyén zárt az ukrán Pavlo Altukhov mögött, így összesítésben a 11-dikként végzett a világbajnokságon C-1 1000 méteren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.