Sport

Bejártuk a majdnem kész Szent Gellért Fórumot – videó + galéria

Bejártuk a majdnem kész Szent Gellért Fórumot – videó + galéria

2019. július 5., péntek
Bejártuk a majdnem kész Szent Gellért Fórumot – videó + galéria

Már az utolsó simításokat végzik a 8000 férőhelyes stadiont is magába foglaló Szent Gellért Fórumon.

Tavaly áprilisban tették le a Szent Gellért Fórum alapkövét. Az egykori Napfény kemping helyén, mintegy tízhektáros területen labdarugó-stadion, rendezvényközpont, 3 db hibrid műfüves pálya, szabadtéri színpad és lelátó, amfiteátrum, teniszpálya, műanyag borítású grundfocipálya, 3 sávos, 100 méteres futópálya és játszótér épült. A stadion hosszanti lelátója 3199 férőhelyes, a kapuk mögötti szektorok mindkét oldalon 1921 székkel rendelkeznek. A VIP-lelátó 384, a Bronz lelátó 499-en, a Sky-box lelátó 120 fő befogadására alkalmas. A sajtópáholyban 176 ülőhely található. A stadion teljes kapacitása 8256 fő.

A fedett rendezvénycsarnokban helyezkednek el az öltözők, az edzőtermek, az orvosi- és edzői szobák, a kondicionáló terem, a technikai helyiség, a szertárak és a büfé. Az épület az edzések mellett kosárlabda -, kézilabda, tollaslabda és futsalversenyek lebonyolítására is alkalmas. A multifunkcionális, fedett csarnokban – a sportesemények mellett – az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondozásban élő fiatalok regionális eseményeinek is teret biztosít.

A családbarát rendezvényközpont előtt 71 db személygépkocsi és egy buszparkoló található. A Szent Gellért Fórum építése megfelelő ütemben halad, a kivitelező Market Zrt. tartja az előzetesen meghatározott ütemtervet, így a szerződés szerinti határidővel, 2019. augusztus 15-én zárul a projekt. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szeptember 15-én, a Csákvár ellen lép először pályára az új stadionban.

Tekintse meg a komplexumról készített videónkat:

Kovács Ferenc képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.