Sport

Címvédés és rekordlétszám a nyolcadik Kapusháborún

Címvédés és rekordlétszám a nyolcadik Kapusháborún

2019. június 17., hétfő
Címvédés és rekordlétszám a nyolcadik Kapusháborún

A Kapusháború nyolcéves történelme során először volt címvédés - a +35-ös kategóriában tavalyhoz hasonlóan ismét Tuska János diadalmaskodott. A speciális megmérettetésen összesen 162 kapus vett részt, ez rekordot jelent a sorozat történelmében.

- Tavaly azt gondoltam, hogy nem lehet tovább növelni a létszámot, ehhez képest idén mégis sikerült – kezdte Bagdi Ferenc, a Kapusháború szervezője. - Összesen 170-en regisztráltak, de többen is visszaléptek, így végül 162 versenyzővel zajlott a verseny. Jóformán még ki se pihentem magam, de már azon gondolkodom, hogy hogyan szervezzük a következőt. Egy évünk van felkészülni, hogy hasonló élményt nyújtsunk a hálóőröknek – tette hozzá. Bagdi elmondta, a mezőny fele évről évre kicserélődik, de az új versenyzőktől is nagyon pozitív visszajelzéseket kapnak, ebből merítenek erőt a következő kapusháború szervezésére. Hozzátette, a verseny színvonala a kapusokon múlik.

Bagdi Ferenc évről évre sztárkapusokat csábít Szegedre (Fotó: Kovács Ferenc)

A korábbi évekhez hasonlóan idén is voltak sztárvendégek a Kapusháborún: az Újpest korábbi kapusa, Balajcza Szabolcs, a Kaposvárt erősítő Pogacsics Krisztián, a Puskás Akadémia hálóőre, Varga Ádám, valamint a Nyíregyházán szereplő Jova Levente gálamérkőzést játszott a szerencsés versenyzőkkel. A nyolcadik Kapusháború nyílt kategóriáját a Hódmezővásárhely kapusa, Krnács Richárd nyerte. A nőknél Jankulár Zita, a Szent Mihály labdarúgója bizonyult a legjobbnak. A +35-ös korosztályban a nyíregyházi Tuska János megvédte címét, az U14-es kiírásbana Dunaharaszti MTK egyesület képviseletében Juhász Jenő végzett az élen. végzett az élen, míg az U13-asonál Baróczy Kristóf, a Puskás Akadémia labdarúgója állhatott a dobogó legfelső fokára.

Kovács Ferenc képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.