Sport

A Szegedet verő Vardar nyerte a BL-t

A Szegedet verő Vardar nyerte a BL-t

2019. június 2., vasárnap
A Szegedet verő Vardar nyerte a BL-t

A Telekom Veszprém 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vardar brazil beállója, Rogério Ferreira Moraes, illetve a Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé volt egyformán hat góllal. A magyar csapat 2002, 2015 és 2016 után a negyedik BL-döntőjét játszotta, és negyedszer is ezüstérmet szerzett. A Vardarnak ez volt a második fináléja, és a francia Paris Saint-Germain két évvel ezelőtti legyőzése után ismét nyert. Ez volt a hatodik magyar érdekeltségű döntő a férfi BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. Az eddigi egyetlen siker a Budapesti Honvéd nevéhez fűződik, amely 1982-ben kettős győzelemmel bizonyult jobbnak a svájci St. Gallen csapatánál. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.