Sport

Skube: Szeretnék visszatérni Szegedre, de…

Skube: Szeretnék visszatérni Szegedre, de…

2019. május 4., szombat
Skube: Szeretnék visszatérni Szegedre, de…

Stas Skube, a Vardar Szkopje irányítója hat góllal járult hozzá csapata MOL-Pick Szeged elleni 31–23-as győzelméhez a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A tavaly még a szegedieket erősítő szlovén játékos elárulta, szívesen visszatérne a Tisza-parti városba, de szerinte az egy évvel ezelőtti bajnoki döntő volt az utolsó mérkőzése kék mezben.

– Először is gratulálok az első mérkőzésen nyújtott parádés teljesítményéhez. Milyen érzés volt korábbi csapata ellen játszani?

– Köszönöm az elismerést! Igazán különleges mérkőzés volt ez számomra, hiszen a korábbi klubom ellen léphettem pályára. Két csodálatos évet töltöttem Szegeden, de ez már a múlt és csak jelenre koncentrálok. Számomra a Vardar sikere az elsődleges.

– Rendkívül motiváltnak tűnt az egész mérkőzés során. Volt önben bizonyítási vágy, amiért tavaly elengedték Szegedről?

– Azért voltam motivált, mert szeretnék eljutni a kölni négyesdöntőbe, és szerencsére erre most minden esélyem megvan a Vardarral. Nem hiszem, hogy a saját csapatomon kívül bárkinek is bizonyítanom kellene. Csak az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a jelenlegi klubommal sikeres legyek.

– Nagyjából két azonos képességű együttes csapott össze, mégis sima Vardar-győzelem lett a vége. Ön szerint mi volt a legnagyobb különbség a két együttes között?

– Az eredmény egy kicsit csalóka, hiszen egészen az 50. percig kiegyenlített volt a játék. Küzdelmes és nehéz mérkőzés volt, de a hajrában a Szeged sok hibát vétett, mi pedig ezeket könnyű gólokat szerezve könyörtelenül kihasználtuk.

Stas Skube élete egyik legjobb meccsét játszotta korábbi csapata, a MOL-Pick Szeged ellen Szkopjéban (Fotó: MTI)

– Tetemes előnyre tettek szert az odavágón. Lát arra esélyt, hogy a Szeged visszajöjjön a párharcba?

– Úgy gondolom, hogy a Szeged képes lehet arra, hogy felálljon. A történelem során már többször volt arra példa, hogy egy csapat akár tízgólos hátrányt is ledolgozott egy mérkőzés alatt. Nyilván ehhez kisebbfajta csodára lenne szükség, de a MOL-Pick Szeged rendkívül erős együttes, így még bármi előfordulhat. Szerintem még egyáltalán nem dőlt el a továbbjutás kérdése.

– Az már korábban eldőlt, hogy a következő idényben nem indul el a Vardar. Melyik csapatban képzeli el a folytatást? Megfordult esetleg a fejében, hogy visszatérjen Szegedre?

– Igen, sajnos ez az utolsó szezonja a Vardarnak. Egyelőre még nem tudom, hogy az idény végeztével hol folytatom majd a pályafutásomat. Az igazat megvallva szeretnék visszatérni Szegedre, ugyanakkor azt gondolom, hogy a tavalyi Veszprém elleni bajnoki döntő volt számomra az utolsó mérkőzés kék színekben. Soha nem fogom elfelejteni, fantasztikus élmény volt az ősi rivális otthonában elhódítani a bajnoki trófeát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.