Sport

Történelmi ezüstöt szerzett a szegedi Tisza Tollas SE

Történelmi ezüstöt szerzett a szegedi Tisza Tollas SE

2019. április 16., kedd
Történelmi ezüstöt szerzett a szegedi Tisza Tollas SE
A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabda-csapata fennállása során először szerzett érmet az élvonalban: a pécsi rájátszás végeztével ezüstöt akasztottak a szegedi sportolók nyakába.

Amiért mentek, megcsinálták: a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdacsapata a pécsi rájátszás során megszerezte az élvonalbeli bajnokság ezüstérmét. Az már az alapszakasz után eldőlt, hogy a szegedi klub számára összejön az éremszerzés, a második helyért zajló csatában pedig sikerült legyőzniük a Debreceni Tollaslabda Club csapatát. A bajnok a házigazda Multi Alarm SE lett.

– A debreceniek elleni találkozón arra kellett figyelnünk, hogy minimum négy meccset megnyerjünk, így már akkor eldőlt minden, amikor 4–3-ra vezettünk. Ettől függetlenül komolyan vettük a végét is, hiszen így sportszerű, végül 5–4-es sikert arattunk – mondta Pápai Balázs, aki az egyéni országos bajnokságon megszerzett ezüstérme után most csapatban is megismételte az eredményt.

– Tíz éve alapult a Tisza SE tollaslabda-szakosztálya, ezért különösen örülünk, hogy megkoronáztuk a jubileumi szezont. Pécsről hazafelé Bordányban álltunk meg ünnepelni, csapattársam, Bálint Máté családja látott minket vendégül. Az egyéniben nyert ezüstérmemnél is jobban örülök a csapatsikernek, hiszen sokaknak meglepetést szereztünk azzal, hogy odaértünk a dobogóra. A rájátszással a felnőttek számára lezárult a szezon, kis pihenő után a következő évadra kezdünk készülni, az utánpótlásnak viszont még lesz néhány versenye.

A tollaslabda csapatbajnokság élvonala a következő szezonban is hat csapattal rajtol majd el. A szegediek célja Pápai szerint az lesz, hogy megismételjék az idei eredményt, és ha lehet, javítsanak is rajta.

Az ezüstérmes szegedi csapat tagjai:Bálint Máté, Bozsogi Anna, Bozsogi Mira, Dudás Nelli, Gebhard Tamás, Gellért Benedek, Kereszti Zoltán, Kószó Mira, Kőműves Csongor, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Piliszky András,játékos-edzők:Dian Ayu Mayasari, Didi Purwanto.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.