Sport

Első tavaszi győzelmét aratta az FK Szeged a Szőreg ellen

Első tavaszi győzelmét aratta az FK Szeged a Szőreg ellen

2019. március 30., szombat
Első tavaszi győzelmét aratta az FK Szeged a Szőreg ellen

Az FK 1899 Szeged Palócz Ákos góljával 1-0-ra legyőzte a Szőregi RSE-t a Csongrád Megyei I. osztály 21. fordulójában.

Hazai lehetőséggel kezdődött a találkozó: a 6. percben Palócz veszélyeztetett egy szöglet utáni lecsorgó labdából, a lövése azonban célt tévesztett. Három minutummal később Táncos lépett meg Makai mellett a baloldalon, majd a tizenhatoson belülre érve kiszorított szögből csúnyán a kapu fölé emelte a játékszert. Bő negyedóra elteltével ismét az FK veszélyeztetett: Heredea két védővel a nyakán, 14 méterről jobbal átemelte a labdát kapus fölött, a kapufa azonban kisegítette a vendégeket. A félidő hajrájához közeledve nagy lehetőség adódott a Szőreg előtt: Kurucsai már verve volt, amikor Táncos az alapvonalról középre kanalazta a labdát, Heredea viszont a gólvonalról tisztázott. A 38. percben megszerezte a vezetést az FK:

egy szöglet után röviden szabadítottak fel a vendégek, a labda Palócz elé került, aki a tizenhatosról egy állítást követően, ballal becsavarta a léc alá.

Még a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, Szalai azonban ordító ziccerben Vígh-ba lőtte a labdát. Rögtön a második játékrész elején adódott egy komolyabb lehetőség a Szőreg előtt: Nagy Balázs egy az egyben mehetett Kurucsaira, aki azonban remek ütemben lépett ki a kapujából, és elhappolta a labdát a támadó elől. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapatnak voltak kisebb nagyobb helyzetei, ezek azonban sorra kimaradtak. Öt perccel a vége még adódott egy egyenlítési lehetőség a vendégek előtt, Faragó azonban senkitől sem zavartatva hét méterről mellé fejelte a labdát, így maradt az 1-0. A sereghajtó FK 1899 Szeged meglepetésre legyőzte a tabella hatodik helyén álló Szőregi Rákóczit.

Csongrád Megyei I. osztály 21. forduló

FK 1899 Szeged – Szőregi RSE 1-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Kócsó Tibor Zsolt, Szabó László).

FK 1899 Szeged:

Kurucsai – Makai, Dóra (Hegyesi 91.), Mucsi, Csuka, Gyurkovics, Szalai (Varga R. 89.), Szélpál, Heredea, Palócz (Frankó 59.), Lengyel (Varga Z. 85.). Vezetőedző: Hűvös Gábor.

Szőregi RSE:

Vígh S. – Borgulya, Németh Z., Dürgő (Salemian 73.), Dongó (Fekete Á. 73.), Nagy B. (Néma 58.), Kalapács, Táncos, Fátyol, Faragó N., Bartos N (Vörös M. 63.). Vezetőedző: Kiss Máté.

Gól:

Palócz (38.).

Sárga lap:

Lengyel, Dóra, Frankó ill. Faragó N..

Hűvös Gábor, az FK 1899 Szeged vezetőedzője:

- Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy kiszolgálták a népes szurkolótáborunkat. A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy merítsenek erőt a magyar válogatott horvátok elleni győzelméből. Ugyanazt az akarást, és harciasságot akartam viszontlátni a pályán, ami a vb-ezüstérmes ellen jellemezte a nemzeti tizenegyünket. Úgy gondolom, hogy a játékosaim ezt maradéktalanul betartották, ennek köszönhető a győzelem.

A forduló további eredményei:

Szentesi Kinizsi SZITE - Ujszegedi TC 2-0 Zsombó SE – Algyő SK 1-2 Szegedi VSE – Székkutas TC 11-0 Csongrádi TSE – Röszke SK 3-1

A bajnokság állása:

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.