Sport

Vereséggel kezdte az évet az FK Szeged

Vereséggel kezdte az évet az FK Szeged

2019. február 23., szombat
Vereséggel kezdte az évet az FK Szeged

Heredea Máté góljával vezetett, végül mégis vereséget szenvedett az FK 1899 Szeged a Makó II. ellen a Csongrád Megyei I. osztály 16. fordulójában.

Szinte napra pontosan három hónappal ezelőtt, november 24-én játszott utoljára tétmeccset az FK 1899 Szeged,

akkor a Zsombó csapatát 3-1-re legyőzték

. A kék-fekete szurkolók abban bíztak, hogy a negyedéves kihagyást követően, kedvenceik ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Ehhez Dóra János tanítványainak azt a Makó II.-őt kellett volna két vállra fektetniük, amely ellen ősszel 1-1-es döntetlent értek el. A tavaszias napsütés ellenére, meglehetősen csípős hideg fogadta a csapatokat a Felső Tisza-parti Stadionban. Makói rohamokkal kezdődött a találkozó: a 12-percben egy szélről jövő beadást követően Kurucsai az ötösön belül összeütközött a vendégek támadójával, Szélpál azonban a gólvonalról felszabadított. Három minutummal később ziccerben lőhetett kapura az egyik makói, a hazaiak kapusa viszont bravúrral a kapufára tolta a játékszert.

Húsz perc telt el a találkozóból, amikor az addig meglehetősen alárendelt szerepet játszó FK megszerezte a vezetést: Csuka gyorsan elvégzett félpályás szabadrúgásával Heredea tört kapura, majd higgadtan a kapus mellett begurította a labdát.

A váratlanul jött találat nem törte meg a vendégek lendületét, előbb egy távoli lövésénél kellett nagyot hárítania Kurucsainak, majd Tamaskó kiszorított szögből tornáztatta meg a diszkoszvetősök hálóőrét. Pár perccel a szünet előtt egy szöglet után gólt szereztek a hazaiak, a játékvezető azonban kapustámadás címén érvénytelenítette a találatot, így 1-0-s szegedi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben sem változott a játék képe: a 47. percben egy csúztatást kellett hárítania Kurucsainak. Három perccel később

Tamaskó szlalomozott át a szegedi védősoron, majd a tizenhatoson belül buktatták, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette.

A 62. percben Vámos egy remek kiugratást követően kapura tört volna, azonban a büntetőterületen belül két makói védő együttes erővel a földre vitte a szegedi támadót. A meglehetősen véleményes szituáció ellenére a játékvezető ezúttal nem emelte szájához a sípot. Negyed órával a vége előtt megszerezte a vezetést a Makó.

Az FK a saját védő harmadában elvesztette a labdát, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak: két gyors átadást követően a védősor mögé kerültek, a támadás végén Frank közvetlen közelről az üres kapuba passzolta a labdát.

A hajrában még a csereként beállt Dóra révén egyenlíthetett volna az FK, a játékos-edző azonban hét méterről fölé lőtte a labdát, így a Makó elvitte mind a három pontot a Felső Tisza-partról.

Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

FK 1899 Szeged – Makói FC II. 1-2 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Lászlai Róbert, Soós István).

FK 1899 Szeged

: ... Játékos-edző: Dóra János.

Makói FC II.

: ... Edző: Krucsó Ákos. Gól: Heredea (20.) ill. Tamaskó (50.), Frank (75.).

További eredmények:

Székkutasi TC – Tiszasziget SE 1-7 (0-4)

Gól:Bujáki (89.) ill. Rádi (20.), Rutai (21., 28., 72.), Kökény (30.), Fodor (56.), Papp Á. (82.)

Röszke SK – Szentesi Kinizsi 4-0 (4-0)

Gól: Szalma (4.), Szűcs D. (11., 14.), Márki K. (45.)

Kiskundorozsmai KSK – Ujszegedi TC 3-0 (0-0)

Gól: Ottlik M. (55.), Papp N. (60.), Farkas F. (89.)

Hódmezővásárhelyi FC II. – Algyő SK 1-2 (0-1)

Gól: Mohácsi ill. Hatvani I. (21.), Kovács M. (83.) (Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.