Sport

Szegedi játékosok a rögbiválogatottban

Szegedi játékosok a rögbiválogatottban

2019. február 5., kedd
Szegedi játékosok a rögbiválogatottban

A szegedi Fit World SE két játékosa, Kálmán Benedek és Szabó István is meghívót kapott a júniusi olimpiai kvalifikációs versenynek minősülő Rugby Europe Mens 7’s Conference 1 tornára készülő válogatott keretébe.

A Magyar Rögbi Szövetség felnőtt férfi 7’s rögbikerete szegediekkel a soraiban február 3-án megkezdte a felkészülést a júniusi olimpiai kvalifikációs versenynek minősülő Rugby Europe Mens 7’s Conference 1 tornára. A magyar válogatott esélyesként, első helyen rangsorolva utazik majd a tornára, hiszen 2017-ben megnyerte ezt a viadalt és 2018-ban egy divízióval feljebb versenyzett. A szegedi Fit World SE két játékost is ad a nemzeti csapatnak: Kálmán Benedek nem először tagja a 7’s válogatott keretének. 2017-ben egy bokasérülés miatt maradt ki az utazó keretből, 2018-ban pedig az orvosi egyetemen folytatott tanulmányai miatt nem tudta vállalni a felkészülést. Ebben az évben azonban minden adott a sikeres szerepléshez. Szabó István 2018-ban azzal a céllal igazolt a Fit World SE-hez, hogy a szegedieknél stabilizálja helyét a felnőtt XV válogatottban. Az idő igazolta döntésének helyességét, hiszen meghívót kapott Richard Williams szövetségi kapitánytól a bő keretbe az olimpia szakág felkészülésére. A keret szűkítése még nagyon messze van, addig sok válogatott edzés, klubmérkőzés és egy külföldi torna is vár még a játékosokra, de amennyiben a sérülés elkerüli a szegedi játékosokat, akkor nagy eséllyel részt vehetnek az olimpiai kvalifikációs tornán. (Kiemelt kép: Fit World Gorillák Rugby Club Facebook-oldal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.