Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

2019. február 21., csütörtök
Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb Rosta Miklós külsőre "kiköpött" édesapja, a játéka pedig már most is őt idézi.

- A magyar kézilabdát nézve is örömteli, hogy egy ilyen fiatal játékos BL-csapatba igazol. Sokat gondolkodott az ajánlaton?

- Megtisztelő volt a megkeresés. Nagyon régi célom, hogy egy ilyen csapathoz kerüljek, úgyhogy nem kellett sokat gondolkodnom az aláírás előtt. Ez még akkor is igaz, ha nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon összejön. Várom már a szegedi munkát.

- Az egykori válogatott kézilabdázó édesapja, vagy a szintén korábbi válogatott, sőt szegedi játékos nagybátyja véleményét kikérte?

- Persze. Beszéltem velük is és ők is azon a véleményen voltak amin én, ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy előrébb lépjek és tanuljak.

- Nem lebecsülve jelenlegi csapatát, de szintet lép és ahogy említette nagyon fiatalon. Nem lesz nagy a kabát?

- Nyilván ez egyelőre bennem is kérdés, de ha nem próbálom ki, akkor soha nem tudom meg a választ. Szegeden profi stáb dolgozik és biztos vagyok benne, hogy nem "mutatóba" igazoltak. Elmondták, hogy mit terveznek, hogyan építenek be a csapatba és ez nagyon szimpatikus volt. Állok a feladat elé és mindent megteszek, hogy gyorsan hasznára legyek új csapatomnak.

- Van Ön előtt követendő példa. Bodó Richárd és Bánhidi Bence is fiatalon érkezett a MOL-Pick Szegedbe, mára meghatározó játékosok.

- Valóban jó példa előttem és mutatja, hogy nem is lehetetlen. Azon leszek, hogy az új játékrendszert minél hamarabb elsajátítsam, ami tudom, hogy nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Teljesen más a rendszer, mint amit most játszunk, sőt amit Szegeden játszanak, abban soha nem is játszottam, úgyhogy lesz vele munka biztosan.

- Ha saját magát kellene hirdetnie, mi kerülne a neve mellé az alapadatok mellé?

- Nyilván nincs olyan pontja a játékomnak, amin ne kellene javítani, vagy ne lehetne javítani. Talán ha egy valamit kellene kiemelni, akkor azt mondanám, hogy a lövéseim, a lövőtechnikám jobb a többi játékelemnél, de persze ott is kell még javulnom

Rosta Miklós 1999. február 17-én született. 16 évesen mutatkozott be a hazai élvonalban, a Tatabánya színeiben - közben párhuzamosan Tatán játszik a másodosztályban. A mostani idényben 15 bajnoki mérkőzésen összesen 16 gólt szerzett. Emellett az NB I./B-ben 23-szor, a Magyar Kupában hétszer, a junior válogatottban 24-szer volt eredményes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.