Sport

Jubilált az FK Szeged klublegendája

Jubilált az FK Szeged klublegendája

2018. november 6., kedd
Jubilált az FK Szeged klublegendája

A hétvégi Ujszegedi TC elleni városi rangadón Dóra János megszerezte százötvenedik, majd százötvenegyedik találatát is az FK 1899 Szeged színeiben. A diszkoszvetősök klublegendája nem örülhetett felhőtlenül, hiszen csapata végül 5-3-ra kikapott, így továbbra is nyeretlenül a tabella utolsó helyén áll.

- Gratulálok a jubileumi góljához! Megünnepelte a különleges találatot?

- Sajnos az eredmény beárnyékolta a találatot, jobban örültem volna, hogyha egy győztes meccsen sikerül megszereznem a százötvenedik gólomat, de nem így történt, ezért most keserédes az örömöm.

- Korábban úgy fogalmazott, hogy azért szeretne százötven góllal visszavonulni, mert az egy szép kerek szám, de mivel az UTC ellen kétszer is betalált, most már százötvenegynél jár. Ezek után százhatvanig meg sem áll?

- Az ember mindig igyekszik újabb célokat kitűzni maga elé. Most a százötvenöt lesz a cél, de lehet, hogy előbb vagy utóbb a százhatvan is elérhető közelségbe kerül. Nem tudom, mikor hagyom abba végleg, amíg a csapat számára hasznos vagyok, illetve ameddig az egészségem engedi, addig nagy lelkesedéssel készülök hétről-hétre az újabb megmérettetésekre.

- Az FK-nál mindig is szokás volt díjazni a hűséges, és kiemelkedően eredményes játékosokat, a mostani találata után járt valamilyen elismerés?

- Valóban, ez már régi hagyomány nálunk, általában minden századik meccs után kapnak a játékosok egy emlékplakettet. Ez egy szép gesztus a vezetőség részéről. Amikor eljutottam száz találatig, akkor kaptam különdíjat, bízom benne, hogy most, a százötvenedik gólom alkalmából is kapni fogok majd egyet.

- Térjünk át a csapat szereplésére. Tizenegy forduló telt el a bajnokságból és még mindig nyeretlenek. Mennyire nehéz motiválni a játékosokat a sorozatos vereségek után?

- A motiváció fenntartására vannak különféle variációim. Elhivatottnak tartom a társaságot, de sajnos az eredményesség terén nem vagyunk túl hatékonyak.

Van még hátra három meccs az őszi szezonból, lélektanilag nagyon fontos lenne, hogy még idén megszerezzük az első győzelmünket.

Bizakodunk a jó tavaszi szereplésben, a szezon második felében általában több pontot szoktunk gyűjteni, mint ősszel, szeretnénk megtartani ezt a hagyományunkat.

- Várható számottevő erősítés a télen?

- Nem vagyunk mi olyan rosszak, mint ahogy azt tabella mutatja. Az tény, hogy a védelemre rá férne az erősítés, mivel nagyon sok gólt kapunk.

Próbálkoztunk már többféle felállással és különböző taktikákkal is, de a védekezés terén sajnos nem tapasztalható javulás.

11 meccs alatt 36-szor találtak a kapukba, ez rendkívül rossz arány. Azt kell, hogy mondjam, hogy még mindig nem találtuk meg Turján Gyuri utódját, az ő rutinjával, helyezkedésével és technikai tudásával, sokkal masszívabbak voltunk hátul.

- Játékosként nagyon jó viszonyt ápoltak egymással, edzőként nem próbálta meg visszaédesgetni a csapathoz?

- Próbáltam, de sajnos nem jártam sikerrel, azt mondta, hogy számára elég volt. Abszolút meg tudom érteni, hiszen már 43 éves, és az ember ilyen idős korában már sokat mérlegel. Számára az egészség legfontosabb, ezt a döntését elfogadtuk és tiszteletben tartjuk.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.