Sport

182 nap után nyert újra tétmeccset az FK Szeged

182 nap után nyert újra tétmeccset az FK Szeged

2018. november 27., kedd
182 nap után nyert újra tétmeccset az FK Szeged

Múlt hétvégén a Zsombó elleni 3-1-es győzelmével megtörte május óta tartó nyeretlenségi sorozatát az FK 1899 Szeged a Csongrád megyei I. osztályban. A diszkoszvetősök szezonbeli első győzelmük ellenére az utolsó helyen zárták az őszt, de bizakodva várják a tavaszt.

Most vagy soha hangulatban várták az FK 1899 Szeged játékosai a Zsombó elleni összecsapást, ugyanis a sereghajtó kék-feketék legutóbb még az előző idény végén, május 24-én nyertek bajnoki meccset. A 7 ponttal a tabella utolsó előtti helyén álló Zsombó ideális ellenfélnek tűnt a negatív sorozat megszakítására. A kezdősípszó előtt a két csapat játékosai egyenként elhelyeztek egy-egy szál virágot arra a padra, amelyről Szalai István, a leghűségesebb szegedi edző hétről-hétre szemlélte az FK hazai meccseit.

Szalai "Dzsínó" Istvánra emlékeztek a játékosok. (Fotó: FK 1899 Szeged)

A kiesési rangadóra Ács Sándor vezetésével vonult ki az FK – a diszkoszvetősök ikonja kisebb-nagyobb megszakításokkal 12 éven keresztül erősítette a klubot, és a hétvégén csapatkapitányként búcsúzott az egyesülettől. A 16. percben Gyuris góljával megszerezte a vezetést a Zsombó, azonban még a félidő előtt Vámos duplájával fordított a hazai együttes. A 82. percben Dóra János bebiztosította győzelmet csapata számára, ezzel megtört az FK 182 napja tartó nyeretlenségi szériája. - Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk és végre a védekezésünk is rendezett volt. Ebből a győzelemből erőt meríthetünk a tavaszi folytatásra – fogalmazott Dóra János, az FK játékos-edzője. Az FK a győzelme ellenére maradt az utolsó helyen, ugyanakkor egy pontra felzárkózott a közvetlen rivális Zsombóhoz.

A bajnokság állása:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.