Sport

Marin Sego: Olyanok vagyunk, mint egy nagy család

Marin Sego: Olyanok vagyunk, mint egy nagy család

2018. október 2., kedd
Marin Sego: Olyanok vagyunk, mint egy nagy család

Hetek óta remek formában véd Marin Sego, a MOL-Pick Szeged horvát légiósa. Legutóbb a Motor Zsaporizzsja ellen az utolsó másodpercekben óriási bravúrt bemutatva biztosította csapata idei harmadik Bajnokok ligája győzelmét. Sego szerint a csapat ereje a jó közösségben rejlik.

- Fantasztikus bravúrokkal járult hozzá, hogy csapata három forduló után hibátlanul álljon a BL-ben. Számított rá, hogy ilyen jó formában lesz?

- Rendkívül boldog vagyok, amiért ilyen jól rajtoltunk a BL-ben. Szerencse is kellett hozzá, hogy minden eddigi meccsünket megnyerjük, ugyanis nem mindig játszottunk a tőlünk elvárható szinten. Rengeteget dolgoztam a felkészülési időszakban, úgyhogy számomra nem meglepő a teljesítményem, bízom benne, hogy a hátralevő találkozókon is további védésekkel tudok majd hozzájárulni a csapat sikeréhez.

- Annak ellenére, hogy egy kifejezetten masszív védelem áll ön előtt, látszik, hogy akadnak még szezon eleji hibák. Nehéz dolga van a kapuban?

- Vannak meccsek, amikor bizonytalankodik a védelem, de előfordul az is, hogy a támadásban vagyunk pontatlanok, és bizonyos napokon én sem vagyok mindig helyzet magaslatán. Attól szép a csapatsport, hogy kijavíthatjuk a társaink hibáit. A mérkőzések eleje szokott számomra nehézséget jelenteni, amikor még nem vette fel mindenki a meccs ritmusát. De szeretem, amit csinálok, úgyhogy nem probléma számomra, hogy esetenként több védeni valóm akad.

Marin Sego utolsó perces védése nem csak a szegedi szurkolóknak tetszett. Az EHF Tv beválasztotta a hét legszebb védései közé. A horvát kapus ebben a szezonban már másodszor kapott szerepet a forduló legjobbjai között - a formáját nézve nem utoljára. A forduló legszebb védéseit itt találja.

- Nem sok esélyt adott eddig honfitársának, Mirko Alilovicsnak, hogy megcsillogtassa erényeit Szegeden. Milyen a viszonya a „kollegájával”?

- Kisgyermekkorunk óta ismerjük egymást, együtt nőttünk fel. Most is rengeteg időt töltöttünk egymással az edzések és a meccsek után, úgyhogy nagyon jó a viszonyunk.

- Az összes eddigi BL meccsen voltak hosszabb-rövidebb gyengébb periódusai a csapatnak, de ezeken mindig sikerült túllendülni. Miben rejlik a MOL-Pick Szeged ereje?

- Rendkívül erős közösséget alkotunk, tulajdonképpen olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A fantasztikus szurkolóink sokat segítenek abban, hogy átvészeljük a holtpontokat, és úgy gondolom, hogy az összes MOL-Pick Szeged játékos szeme előtt ott lebeg a kölni négyes döntő, ahová szeretnénk eljutni a szezon végén.

- Végezetül, mit vár a szerdai Tatabánya, és a vasárnapi Celje elleni összecsapástól?

- Ugyanazt, amit az összes többi meccstől: jó játékot és győzelmet!

Borítókép: MOL-Pick Szeged Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.