Sport

Kalandra fel! Irány az ifjúsági olimpia!

Kalandra fel! Irány az ifjúsági olimpia!

2018. október 3., szerda
Kalandra fel! Irány az ifjúsági olimpia!

Kedd délután a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elindult a magyar csapat a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiai játékokra.

Ez lesz a harmadik ilyen esemény, amelyet a hagyományos játékokhoz hasonlóan négyévente rendeznek. A delegáció 79 sportolót számlál – köztük van a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázója, Pápai Balázs is.

"Ilyen messzire még soha nem utaztam versenyre. Biztosan hatalmas élmény lesz, mert a körítés szinte ugyanaz, mint egy hagyományos olimpiánál. Nagyon izgatott vagyok, nem kérdés, hogy ez a pályafutásom eddigi csúcsa"

– fogalmazott a 18 éves Balázs Pápai. A versenyen 32-es főtábla lesz a férfiaknál, a sorsolást csütörtökön rendezik. Ettől sok minden függ, de Balázs célja, hogy meccset nyerjen. Az egyéni mellett a csapatok is megküzdenek: a fiúkat és a lányokat nyolc darab vegyes, nyolcfős csapatba sorsolják, majd a csoportküzdelmek és a helyosztók következnek. Balázs mellett a nők között klubunk korábbi játékosa, Vivien Sándorházi is ott lesz Buenos Airesben. A megnyitóra október 6-án, szombaton este 20 órától, magyar idő szerint viszont vasárnap hajnali 1 órától kerül sor. A záróünnepséget az utolsó napon, október 18-án rendezik.

"Bárhogy alakul a verseny, végig kint maradunk a játékok alatt. Rengeteg programon kell részt vennünk: megtanulunk például salsázni, tangózni, de a várossal is megismerkedünk"

– mondta Balázs, aki 12 éves kora óta azért dolgozott, hogy kijusson erre az eseményre. Edzője az indonéz Didi Purwanto. A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszám összesen 1250 érméért fognak megküzdeni. Az ifjúsági olimpián, amelyen több mint 4000 sportoló vesz részt, a magyarok 20 sportágban állnak rajthoz. Forrás, fotó: facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.