Sport

Nyártól a klublegenda irányítja az FK-t

Nyártól a klublegenda irányítja az FK-t

2018. június 22., péntek
Nyártól a klublegenda irányítja az FK-t

Az FK 1899 Szeged a facebook oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a következő szezonban Dóra János lesz a felnőtt csapat vezetőedzője. A 41 éves támadó 9 éve erősíti már a kék-feketéket, és idén is fontos gólokkal segítette csapatát a bennmaradáshoz, jövőre azonban már a pálya mellől vezeti a diszkoszvetősöket.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, azért kellett csak gondolkodnom azon, hogy átvegyem-e Boldizsár Bálinttól a karmesteri pálcát, mert a SZEOL U-9-es csapatánál edzősködöm, és az számomra mindenek felett áll. Szeretek kisgyerekekkel foglalkozni, mert bennük van a jövő és nagyon fontos, hogy még fiatal korukban megkapják a megfelelő képzést. Szerencsére össze tudom majd egyeztetni a kettőt, úgyhogy elvállaltam felkérést.” – mesélte Dóra, majd kitért arra is, hogy játékosként miként tervezi a folytatást. „Nem igazán szeretnék már játszani, de nem jelentem ki, hogy nem fogok már pályára lépni a következő idényben. 5 évvel ezelőtt már volt egy búcsúmeccsem, ami eléggé elhamarkodott volt, hiszen fél évre rá visszatértem.

Van még motivációm, ugyanis eddig 147 gólt szereztem az FK 1899 Szeged színeiben, és mégiscsak szebb lenne, ha 150 találattal tudnék visszavonulni, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy 1-2 meccsen pályára fogok még lépni, de nem akarok stabil taggá válni.

” – szögezte le. Az újdonsült vezetőedző bizakodva várja a következő idényt, hiszen jó közösséggel dolgozhat.

Dóra János eddig csapatkapitány volt, most már vezetőedző lesz. (Fotó: Archív)

„A megyei fociban nincsenek nagy csodák – az a csapat nyer, amelyik jobban odateszi magát. Nincsenek akkora különbségek a csapatok közt, vannak ugyan magasabb költségvetéssel dolgozó klubok, de mi nem azok közé tartozunk. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a következő szezonunk, én bízok a srácokban, a mostani idény végére már összeállt a társaság, úgyhogy ez egy jó alap lehet a jövőre nézve.” – fejtette ki álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.