Sport

Veszprém-Szeged: Balogh még nincs csúcsformában, Ugalde arannyal búcsúzna

Veszprém-Szeged: Balogh még nincs csúcsformában, Ugalde arannyal búcsúzna

2018. május 17., csütörtök
Veszprém-Szeged: Balogh még nincs csúcsformában, Ugalde arannyal búcsúzna

Négy gólos előnnyel utazhat Veszprémbe a MOL-Pick Szeged a bajnoki döntő visszavágójára. A sorsdöntő összecsapás előtt Balogh Zsoltot, - a szegediek jobb átlövőjét - valamint Cristian Ugalde-t - a bakonyiak spanyol balszélsőjét - kérdeztük az esélyekről, valamint arról, hogy hogyan készülnek a csúcsrangadóra.

Balogh Zsolt már hat éve erősíti a MOL-Pick Szeged csapatát, így ő is azon szegedi játékosok egyike, aki már igazán ki van éhezve a bajnoki címre. A 29 esztendős jobbátlövő szerint, hiába kerültek lépés előnybe az első mérkőzésen, nem szabad hátradőlniük, mert a neheze még hátra van.

- Sok szurkolóval beszélgettem az odavágó előtt és a legtöbbjük azt mondta, hogy az lehet ez egyik döntő tényező, hogy Balogh Zsolti képes lesz-e az igazi arcát mutatni. Hogy érzed, sikerült visszatalálnod a régi formádhoz?

- Egyenlőre még sajnos nem. Nem játszok mostanában annyit, mint korábban, így kevesebb lehetőségem van a gólszerzésre, jóllehet nem is vállalok az utóbbi időben annyit, mint előtte. Szerencsére nem rajtam múlt a szombati meccs, egységesen csapatszinten mindenki jó teljesítményt nyújtott, ezért tudtunk 4 góllal nyerni. Remélem hamarosan átszakad a gát nálam és ismét a régi formámban segíthetem a csapatot.

- Megnyugtató az előnyötök?

- Az nem jó, ha megnyugtat minket. Ennek akkor lesz jelentősége, ha a végjáték szoros lesz, addig viszont nem szabad számolgatnunk, csak a játékra kell koncentrálnunk. Úgy kell felmennünk Veszprémben is a pályára, hogy 0-0-ról indulunk és meg kell nyernünk azt a mérkőzést is. Ha belekényelmesedünk és úgy állunk neki, hogy van egy kis előnyünk, akkor könnyen megégethetjük magunkat. Egy négy gólos hátrány a kézilabdában könnyen ledolgozható, és biztos vagyok benne, hogy a Veszprém nekünk fog esni, hogy minél előbb egalizálja a párharc állását.

Szombaton nagyot küzdött Balogh Zsolt a veszprémi védőkkel, ám erejéből csak egy gólra futotta. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Mekkora hangsúlyt fektettek a mentális felkészülésre egy-egy ilyen sorsdöntő mérkőzés előtt?

- Ez egyénfüggő. Szerintem mindenkinek megvan a saját módszere arra, hogy mentálisan is felkészüljön. Én például a nagy rangadók előtt szeretek visszanézni a régi mérkőzéseinkből egy-egy olyan szituációt, amikor jó döntést hoztam a pályám, mert azokból mindig erőt tudok meríteni. A mérkőzés előtti éjszaka igyekszem lejátszani fejben a meccsszituációkat, ezzel is hangolódva a másnapi nagy összecsapásra.

- Mit csinálsz majd Veszprém felé a buszon?

- Nagyon szeretek olvasni, minden úton van nálam valamilyen könyv, úgyhogy most is a betűk világába vetem magam és rákaptam a rejtvényfejtésre, úgyhogy elképzelhető, hogy megtornásztatom az agyam a hosszú utazás alatt. Szerencsére mindig letudom magam kötni valamivel az utazások során.

Egy igazi rejtvénybe illő feladvány, hogy melyik arcát fogja mutatni vasárnap a Veszprém. Az idei szezonban már voltak hasonló helyzetben a bakonyiak, akkor a Skjern ellen kellett volna 7 gólos hátrányt ledolgozniuk hazai pályán, ebből csak ötöt sikerült, így a csapat búcsúzott a BL-től. Cristian Ugalde szerint, hasonló kudarc nem fordulhat még egyszer elő.

Az idény végeztével távozó Cristian Ugalde aranyéremmel búcsúzna a veszprémiektől. (Fotó: Telekom Veszprém facebook oldal)

- Idén már nyert Veszprémben a Szeged, előfordulhat ismét hasonló forgatókönyv?

- Remélem nem! Minden mérkőzés más és más, ősszel 9 góllal nyertünk Szegeden, most viszont 4-gyel nyertek hazai környezetben a Tisza-partiak, ebből is látszik, hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy-egy mérkőzésből. Sajnos a Bajnokok ligájától ideje korán búcsúztunk, így a vasárnapi lesz az utolsó meccsünk a szezonban, ezért minden idegszálunkkal azon leszünk, hogy sikerüljön megvédenünk a bajnoki címünket.

- Mekkora pluszt jelenthet a hazai közönség a Veszprémnek?

- Számunkra mindig nagy segítséget jelentenek a szurkolóink. Amikor holtponton vagyunk, akkor az ő szurkolásuk szokott átlendíteni bennünket. Csak a szurkolótáborunkkal együtt, közösen tudjuk legyőzni a Szegedet, nagy szükség lesz a támogatásukra vasárnap is.

- Mekkora esélyt látsz arra, hogy sikerül megvédenetek a bajnoki címeteket?

- Videón kielemeztük az odavágót, és leszűrtük a fontos tanulságokat a mérkőzésből. Keményebben kell védekeznünk, mint azt tettük az első összecsapáson, mert ha nem ütközünk eleget a szegediekkel, akkor könnyen még nagyobb bajba kerülhetünk. Úgy gondolom, hogy elég erős a csapatunk ahhoz, hogy le dolgozzuk ezt a négy gólos hátrányt. Bízom benne, hogy ez sikerülni is fog és a szurkolóinkkal közösen ünnepelhetjük majd a bajnoki címet.

Ehhez minden bizonnyal a szegedieknek is lesz egy-két szavuk. A Pastor-legénység idén már bebizonyította, hogy képes a világ legjobb csapatai ellen is kimagasló teljesítményt nyújtani. Ha képes lesz ezt az arcát mutatni vasárnap is a csapat, akkor nagy esély van rá, hogy Ugalde 6 év után keserű szájízzel fog távozni Veszprémből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.