Sport

Sorsdöntő meccs vár a Szeged-Grosicsra

Sorsdöntő meccs vár a Szeged-Grosicsra

2018. május 10., csütörtök
Sorsdöntő meccs vár a Szeged-Grosicsra

Vasárnap a szintén kiesés elől menekülő Zalaegerszeget látja majd vendégül Goran Kopunovic együttese.

A Merkantil Bank Liga, eddigi 34 fordulója alatt 36 pontot gyűjtött a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely jelenleg a kiesést jelentő 18. helyen áll a tabellán. A soros ellenfél a 19. Zalaegerszeg, amely mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet a szegedi alakulatnál. Mindkét csapat a győzelem reményében vág neki a vasárnapi hatpontos derbinek, hiszen amelyik gárda vereséget szenved, az könnyen lehet, hogy az idény végeztével osztályváltásra kényszerül.

A zalaegerszegi klubvezetés minden segítségbe megpróbál belekapaszkodni, ugyanis a helyi étterem tulajdonosok hozzájárulásával, a vasárnapi bajnokira ingyenes szurkolói buszt indít a zalai együttes, ráadásul a hűséges fanatikusok belépőit is a klub állja majd.

Farkas Márk - a Szeged 2011 – Grosics Akadémia csapatkapitánya - szerint, az edzéseken érezhető a csapaton az extra motiváltság a hétvégi sorsdöntő bajnoki miatt.

„Igazából ugyanúgy készülünk a Zalaegerszeg ellen, mint az összes mérkőzésünkre. Ugyanakkor azt látom a csapaton, hogy kettőzött erőbedobással és odaadással küzd mindenki az edzéseken, hogy a hétvégi találkozón is maximális fordulatszámmal tudjunk majd pörögni.” – állapította meg Farkas, majd hozzátette, mindenki tudja, hogy milyen fontos összecsapás lesz a vasárnapi. „Tisztában vagyunk a mérkőzés tétjével, de elsősorban próbálunk a pozitív dolgokra koncentrálni és csak az az egy dolog számít, hogy vasárnap győztesként hagyjuk el a pályát. Mindegy, hogy hány góllal, de muszáj nyernünk.” – szögezte le a Szeged-Grosics csapatkapitánya.

Farkas Márk szerint, a hátralevő 4 bajnoki alatt legalább 5-6 pontot kell gyűjtenie a Szeged-Grosicsnak a bennmaradáshoz.

Érdekes helyzetben vannak Farkas Márkék, hiszen az elmúlt 10 mérkőzésük alatt nem találtak legyőzőre, igaz mindössze két mérkőzést tudtak csak megnyerni ezek közül.

„Hogyha nem lennénk ilyen nehéz helyzetben, akkor egy kifejezetten szép széria lenne ez a mostani. Az, hogy hazai pályán pontot mentettünk az MTK ellen és, hogy Győrben is veretlenek tudtunk maradni, az egy abszolút pozitív dolog, viszont így, hogy a kiesés ellen menekülünk, a rengeteg döntetlen még sokba kerülhet a végén.” – fejtette ki álláspontját a 25 esztendős bekk. Egy esetleges döntetlennek minden bizonnyal a csapatok közvetlen riválisai örülnének a legjobban.

Merkantil Bank Liga NB II 35. forduló:

Vasárnap 17:00 Szeged 2011 – Grosics Akadémia – Zalaegerszegi TE Gyula, Grosics Akadémia. Vezeti: Solymosi Péter (Oláh Gábor, Bornemissza Norbert, Garai Péter)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.