Sport

Vízilabda: nem kegyelmezett a címvédő a szegedi lányoknak

Vízilabda: nem kegyelmezett a címvédő a szegedi lányoknak

2017. november 8., szerda
Vízilabda: nem kegyelmezett a címvédő a szegedi lányoknak

Gyorsan eldöntötte a Szeged elleni mérkőzést az UVSE, Molnár Péter lányai 8-0-s hátránynál találtak be először. Szegedi oldalon csak Lengyel Dominika volt eredményes.

Nem várt könnyű túra a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash csapatára a női vízilabda OB I-ben, ugyanis az eddig veretlen címvédő, UVSE otthonába látogattak szerda este. Azt már előzetesen is lehetett sejteni, hogy az újpestiek és a Dunaújváros idén is kiemelkedik a mezőnyből és ezt ezen a mérkőzésen is bebizonyították Benczur Márton lányai. Zsinórban nyolc gólt szereztek a hazaiak szegedi válasz nélkül a találkozó elején, az első SZNVE gólra több mint 12 percet kellett várni, ekkor Lengyel Dominika volt eredményes akcióból. Az UVSE-nél különösen Keszthelyi Rita okozott gondot a szegedi lányoknak, a klasszis játékos öt góljával a mezőny legeredményesebbjeként zárt, de Rebeka Parkes is négyszer vette be Tess Hosking kapuját. A Szegedből csupán Lengyel Dominika tudta mattolni Gangl Edinát, ezt kétszer is büntetőből tette meg, de ezen az estén más nem tudott felnőni mellé, így végül könnyedén érvényesítette a papírformát a címvédő. Molnár Péter lányai a következő fordulóban is a fővárosba látogatnak, és ismét az UVSE-vel csapnak össze, igaz, ezúttal az UVSE Margitsziget együttesével.

Női vízilabda OB I 6. forduló

UVSE - Szegedi Egyetem Taylor&Nash 18-3 (5-0, 3-1, 5-1, 5-1)

Budapest, Hajós Alfréd Uszoda. Vezette: Németh András, Balázs Gergely.

UVSE:

Gangl - Parkes 4, Szücs 1, Keszthelyi 5, Sevenich 1, Tóth I. 1, Tóth Csabai 3. Csere: Kiss E. 2, Mucsy 1, Pap.

Vezetőedző:

Benczur Márton.

Szeged:

Hosking - Mihály K., Lengyel A., Kádár, Rácz, Lengyel D. 3, Tóth P. Csere: Árkosy, Laboncz, Pengő.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Emberelőny:

2/6 ill. 0/4

Ötméteres:

1/1 ill. 2/2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.