Sport

Vízilabda: hamarosan véget ér a szegediek kálváriája

Vízilabda: hamarosan véget ér a szegediek kálváriája

2017. november 14., kedd
Vízilabda: hamarosan véget ér a szegediek kálváriája

Elviekben a szombati, Miskolc elleni mérkőzés lesz az utolsó, amelyet kényszerűségből idegenben kell lejátszania a ContiTech Szegednek, Molnár Dávidék hétfőtől belakhatják az újszegedi sportuszodát.

Nem egyszerű a ContiTech Szeged helyzete, hiszen a mellett, hogy a csapat kerete a nyáron szinte teljesen kicserélődött, az újszegedi sportuszoda felújítása miatt nem edzhet, és nem is játszhat mérkőzéseket a saját medencéjében a gárda, amely így kénytelen volt eddigi összes mérkőzését idegenben lejátszani. A nehéz időszak úgy tűnik, szombaton véget ér: a Miskolc elleni találkozót követően hétfőtől újból az újszegedi sportuszodában készülhet a csapat. "Nagyon várjuk, hogy visszatérjünk a saját uszodánkba, bár Vásárhelyen remek körülmények vannak, de az utazás rengeteg energiát és időt elvesz. Ez a csapat még nem edzett egy másodpercet sem a szegedi uszodában együtt. Betegségek is hátráltattak bennünket a múlt héten, de dolgozunk tovább, igyekszünk megnehezíteni a Miskolc dolgát, de ott is meg szeretnénk mutatni, hogy milyen csapat vagyunk. Remélem, az ígéreteknek megfelelően november 20-ától be tudunk menni az uszodába, és megszűnik az ingázás. Úgy érzem, páran ebbe belefáradtak már, érezhető, hogy ez megviseli a játékosokat. Nem egyszerű a helyzetünk, de dolgozunk tovább. Bízunk abban, hogy a miskolciak elleni meccsel lezárul egy szakasz, de el kell telnie egy kis időnek, hogy az újszegedi sportuszodát hazai medencének érezze a csapat" - mutatta be a helyzetet Varga Péter, a ContiTech Szeged vezetőedzője. A tréner hozzátette, mindezek mellett a legnagyobb gondot rutintalanságuk jelenti, ezt pedi csak mérkőzéseken, főleg tétmérkőzéseken pótolhatják. "Egy edzőmérkőzésen sem lehet azt a feszültséget lemodellezni, mint egy tétmeccsen. Bízom abban, hogy ahogy haladunk előre, egyre tapasztaltabbak leszünk, és elérjük a végső célunkat. Mindenben javulnunk kell, a fiatalságból adódóan egy óriási lehetőség és tapasztalat ez a bajnokság a játékosok számára. A cél, hogy minél tovább legyünk partiban egy-egy meccsen, ez többé-kevésbé sikerül is, egy közepes csapat ellen inkább többé, de ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk" - fogalmazott Varga Péter. Ha a tervek szerint alakulnak a dolgok, akkor az eddigi hat bajnokiját elveszítő ContiTech Szeged november 29-én, a Tatabánya ellen játszhat először mérkőzést Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.