Sport

Vízilabda: az első negyed döntő volt a szegedi csajok számára

Vízilabda: az első negyed döntő volt a szegedi csajok számára

2017. november 4., szombat
Vízilabda: az első negyed döntő volt a szegedi csajok számára

Az első negyedben összeszedett hátrány döntőnek bizonyult: nagy csatában kapott ki a BVSC-től a Szeged.

A bajnokságban még pontveszteség nélkül álló BVSC ellen folytatta a szegedi női vízilabda-csapat: a találkozó pikantériáját az adta, hogy a szombati Magyar Kupa-sorsoláson pont a zuglóiakat kapta Szeged a negyeddöntőben, így november 11. és 12-én ismét a BVSC-vel vív párharcot a gárda. Kele Nikolett akciógóljával indult a meccs, amit Lengyel Dominika egalizált - ezt követően azonban négy vendég gól következett, a BVSC 5-1-re meglépett a második negyed elején. Viszont ekkor ritmust tudott váltani a Szeged, és három perccel később már csak egy gól volt a különbség, az egyenlítésre azonban már nem futotta ekkor a Tisza-partiak lendületéből, Takács Orsolya értékesített fórjával és Leimeter Dóra ötméteresével újra három volt a BVSC előnye. Árkosy Lilláék azonban nem adták fel, és az utolsó negyed elejére ismét visszajöttek egy gólra, köszönhetően annak, hogy kapott gól nélkül hozták le a harmadik nyolc percet - ám az egyenlítés ezúttal sem sikerült. 7-8-nál ismét több esélye volt arra a hazaiaknak arra, hogy egalizáljanak, azonban ez egyszer sem sikerült - végül Bell szabálytalansága után megítélt ötössel Hertzka Orsolya eldöntötte a meccset. Alapos küzdelemre késztette a BVSC-t a Szeged, ám a rossz kezdés nem fért bele a mai napon, így ha szoros csatában is, de alulmaradtak a szegedi lányok. Molnár Péter együttese legközelebb szerdán 18.45-től az UVSE vendégeként ugrik medencébe.

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 4. forduló

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash - BVSC (1-4, 3-3, 1-0, 2-2)

Szeged, SZUE. Vezette: Kovács Cs. Tamás, Madarasi Gyula.

Szeged:

Hosking - Árkosy, Lengyel A., Kádár, Rácz D. 1, Bell, Lengyel D. 3, Csere: Botka, Mihály 2, Pengő, Tóth P. 1. Vezetőedző: Molnár Péter.

BVSC:

Tóth E. - Hertzka 2, Farkas T., Leimeter 2, Kuna 1, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Farkas K., Takács O. 1, Koncz, Varga V., Máté 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás. Emberelőny: 9/1 ill. 6/1 Ötméteres: - ill. 2/2.

Kipontozódott:

Mihály ill. Leimeter.

Kiállítva, cserével:

Rácz D. ill. Varga V.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.