Sport

Női kézilabda: lesimázta a városi derbit az SZKKSE + FOTÓK

Női kézilabda: lesimázta a városi derbit az SZKKSE + FOTÓK

2017. november 10., péntek
Női kézilabda: lesimázta a városi derbit az SZKKSE + FOTÓK

Gyorsan eldöntötte a két pont sorsát a PC Trade Szeged KKSE a női kézilabda NB I/B szegedi rangadóján. Bakó Botond lányai esélyt sem hagytak a KSZSE-nek.

Igazán illusztris vendég tette tiszteletét a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának szegedi rangadóján, hiszen a találkozót Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott beállója is a helyszínen tekintette meg. A mérkőzés valóságos Dobó Mónika show-val indult, az SZKKSE kapusa az első öt KSZSE kísérletből négyet is fogott és akárcsak a Hódmezővásárhely ellen, ezúttal is ültek a gyorsindítások, Berta Nikolett két gólt is lőtt lerohanásból, négy perc játék után máris 4-1-re vezetett az SZKKSE. Hiába kért időt 6-1-nél Gaál Adrienn, nem sikerült megtörnie az SZKKSE lendületét és csapata gólcsendjét, Egervári Petra kiállításából is a „hazaiak” jöttek ki jobban. A 9-0-s SZKKSE rohamot Csáki Zsófi zárta le egy a hosszú felsőbe elhelyezett bombával. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, bár mindkét oldalon sok technikai hibát követtek el a játékosok, 16-6-nál például kétszer is üres kapura lőhetett a KSZSE emberelőnyben, de egyik kísérlet sem találta el az SZKKSE kapuját és ez a tízgólos különbség megmaradt a szünetre is, 18-8-s SZKKSE vezetéssel fordultak a felek. A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első: befejezetlen KSZSE akciók, SZKKSE gyorsindítás gólok. Bakó Botond lányai felkeményítették ismét a védekezést, erre pedig szinte csak Csákinak volt ellenszere, igaz, ő iszonyatos bombákat helyezett el az SZKKSE kapujába. Ezzel együtt tovább növelte előnyét a zöldmezes PC Trade, Gaál Adriennek 26-12-nél ismét időt kellett kérnie a 40. percben. Ezt két gyors Berta lerohanás gól követte, amely végleg – ha eddig nem dőlt volna el – lezárta a találkozó lényegi részét. A mérkőzés legpaprikásabb jelenete a hazai kispadon zajlott le, amikor Bakó Botond hevesen reklamált egy játékvezetői ítéletet, melynek következtében előbb sárga lapot kapott, majd egy kettő perces büntetést is ráfújtak, mindezt 30-14-s SZKKSE előnynél. Öt és fél perccel a találkozó vége előtt Molnár Imola egy szerencsétlen ütközés következtében lent maradt a földön, eleredt a vér az orrából, így hosszan ápolni kellett, a pályát pedig takarítani. Az SZKKSE végül 38-17-re kiütötte városi riválisát, kozmetikázva a múlt heti, orosházi vereségét. Bakó Botondék egy hét múlva a sereghajtó Gyömrőt fogadják, míg a KSZSE a Pénzügyőrt látja vendégül.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 9. forduló

PC Trade Szeged KKSE – Kézilabda Szeged SE 38-17 (18-8)

Szeged, Etelka sor, 100 néző. Vezette: Kavalecz Ivett, Kavalecz Klaudia.

SZKKSE:

Dobó – Miklós K. 5, Scheffer 3, Bárány 1, Berta 5, Dajka 5, Egervári 2. Csere: Nagy É., Cseh (kapusok) Maláti 4, Mikó 3, Takács K. 6, Bató 4/1, Molnár, Speth, Zsikó 1/1.

Vezetőedző:

Bakó Botond.

KSZSE:

Fodor – Szűcs D. 5/4, Csoknyai, Papp 2, Lukács, CSÁKI 7, Kónya K. 1. Csere: Lucz (kapus), Szabó P., Mike 2, Karácsonyi.

Vezetőedző:

Gaál Adrienn.

Kiállítás:

12 perc ill. 4 perc.

Hétméteres:

3/2 ill. 4/4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.