Sport

Labdarúgás: higgadt fej és eredménykényszer a megyei derbin

Labdarúgás: higgadt fej és eredménykényszer a megyei derbin

2017. november 10., péntek
Labdarúgás: higgadt fej és eredménykényszer a megyei derbin

Az utolsó őszi megyei rangadó következik az NB III-ban: mindkét együttesnek, a Mórahalomnak és a SZEOL-nak is ugyanazért, saját céljai szempontjából van szüksége a pontokra, hogy minél kedvezőbb helyzetből várhassa a tavaszi folytatást.

Három forduló van még hátra az NB III Közép csoportjából, ezek a hetek pedig különös fontossággal bírnak, hiszen aki ebből a periódusból jól jön ki, az a csapat jóval előnyösebb helyzetben készülhet a téli szünetben, mint a némileg lemaradó riválisok. A Mórahalom-SZEOL derbin is igaz ez: aki nyer, az jelentős lépést tesz ahhoz, hogy elérje céljait még az ünnepek előtt, egy döntetlennel pedig egyik csapat sem lenne igazán beljebb. "Nem számít a két csapat tabellán elfoglalt helyezése, mindkét csapatnak fontos a három pont, még ha ez az esetünkben talán erősebb is. A hátralévő három mérkőzésből 5 pontot szeretnénk szerezni, mindegy, milyen elosztásban. Tudjuk, hogy erős, összeszokott csapat a SZEOL, amely nem szokta nagyon megverni az ellenfeleit. Idegenben nem vitézkednek, még ha nem is oroszlánbarlang a hazai pályán, de saját közönségünk előtt veszélyesek voltunk az ellenfelekre. Szeretnénk itthon tartani a három pontot, de okosan kell futballoznunk, nem szabad nekünk kapnunk az első gólt. Nem véletlen, hogy egy gólokkal nyert a SZEOL. Ettől függetlenül nem szeretnénk bunkert játszani szombaton" – fogalmazott Magyar György. A homokhátiak játékos-edzője elmondta, az elmúlt körben a harmadik hazai gólig jól játszottak Dabason, azonban egy véleményes tizenegyessel és egy le nem fújt szabálytalanság után kapott góllal eldőlt a mérkőzés. "A Dabason mutatott második félidei játékunkat szeretnénk átültetni szombatra is. Próbáljuk azt hangsúlyozni, hogy a pontokat nem adják duplán ezen a meccsen sem, hideg fejjel kell játszanunk, egy kiállítás meg tudja pecsételni a mérkőzés sorsát. Kemény, de nem durva meccset várok" – fejtette ki a Mórahalom játékmestere. A gárdának a súlyos balesetet szenvedett Fábián Imrén kívül nincs sérültje vagy eltiltottja.

Nem a helyezés a lényeg

A megyei rangadó presztízsén túl a SZEOL edzője számára is különleges lesz a szombati találkozó. "A szívem csücske a Mórahalom, ahol jó néhány évet lehúztam játékosként. Szeretem az ottani embereket és a klubot, az edzőket a barátaimnak mondhatom, tetszik a klub fejlődése is, de ezt félre kell tenni szombatra. Nem is a helyezésünk számít, hanem az, hogy a téli szünetre hány pont különbség lesz az első helyezett és köztünk, ez alapján határozzuk meg a közeljövőbeli céljainkat. Ha egy csapat egy fél szezon alatt 30 pontot elér, az már jónak tekinthető, ha e fölé ér, az már nagyon jó. Szeretnénk ezt a harmincat minél előbb elérni. Eddig mindkét megyei rangadónkat megnyertük, jó lenne, ha ez megmaradna, és az elmúlt négy idegenbeli mérkőzésünkön kikaptunk, ezért is lenne jó javítani” – utalt Siha Zsolt arra, hogy legutóbb több mint két hónapja, szeptember másodikán, Vecsésen tudott pontot szerezni a csapat otthonától távol. Siha Zsolt hozzátette, csapatának azt kell megértenie, hogy az adott mérkőzést mindegy, hogy miképp, de nyerje meg – nem a rúgott vagy a kapott gólok számítanak, bármennyire is kritizálják a legtöbbször a csapatot azzal, hogy kevés alkalommal veszi be az ellenfelek kapuját. „A hullámvölgyek normálisak, más csapatnál is van ilyen. Tizenhárom meccs után két pontra vagyunk a feljutó helytől, szerintem ez jó, és azon leszünk, hogy ezt megtartsuk az ősz végére. A Mórahalom győzelemre fog játszani, bízom benne, hogy bennmaradnak az NB III-ban, de a pontjainkat nem ellenünk fogják gyarapítani” – nyilatkozta a kék-feketék edzője. A Makó ellen korán, kényszerűségből lecserélt Göncző László és a hosszú sérüléséből újra munkába állt Tomisic Stefan az, akinek a játékra nem biztosan számíthat a SZEOL edzője, viszont a kerethez csatlakozhat az eltiltását letöltő Forró Attila.

A bajnokság állása

A 14. forduló programja

november 11., szombat 13.30 Mórahalom VSE - SZEOL SC, Makó FC - Budapest Honvéd-MFA II., Rákosmente KSK - Vecsési FC, Duna Aszfalt TVSE - Hódmezővásárhelyi FC, Kozármisleny FC - Szentlőrinc SE, Iváncsa KSE - Szekszárdi UFC. 16.00 Duanújváros - Paksi FC II. november 12., vasárnap 13.30 FC Dabas - PMFC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.