Sport

Kézilabda: Komlón kozmetikázott a Pick

Kézilabda: Komlón kozmetikázott a Pick

2017. november 7., kedd
Kézilabda: Komlón kozmetikázott a Pick

Egy bajnoki és egy Bajnokok Ligája vereséget követően Komlón tíz góllal nyert Juan Carlos Pastor együttese.

Nem sikerült jól a MOL-Pick Szeged előző két találkozója, előbb bajnoki rangadón vitte el a pontokat Szegedről egy sima győzelemmel a nagy rivális Veszprém, majd a Bajnokok Ligájában szintén hazai pályán a Löwen ellen kaptak ki Bánhidi Bencéék. A javítási lehetőséget egy komlói bajnoki találkozó kínálta, amivel élt is a csapat. A mérkőzés előtt nem sokkal jelentette be Zubai Szabolcs, hogy lemond csapatkapitányi tisztségéről, ezt a feladatot a továbbiakban Jonas Källman látja el. Küzdelmesen indult a találkozó, röpködtek a sárga lapok és gólok terén sem tudott egyik gárda sem meglépni. A hazaiaktól mindenképpen ki kell emelni a kilenc gólig jutó Markovicot, aki végül a találkozó legeredményesebb játékosaként zárt. Szegedi részről Bodó Richárd hat gólig jutott, de Zhitnikov és Pedro is öt-öt találattal járultak hozzá a végül tíz gólos szegedi sikerhez. Összességében elmondható, hogy szépen tartotta magát a hazai együttes, ám a végén nagyon fontos győzelmet zsebelt be a Pick, amely ezzel visszaszerezheti megtépázott önbizalmát. A folytatás mindenesetre nem lesz egyszerű, szombaton a Nantes látogat az újszegedi sportcsarnokba a Bajnokok Ligájában.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló

Sport 36-Komló - MOL-PICK Szeged 27-37 (15-20)

Komló, 1000 néző. Vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton.

Komló:

Granic - Gebhardt 3, Obradovic 2, Balázs, Jerkovic 4, Grünfelder 1, Markovic 9/4. Csere: Selymes (kapus), Sunajko 2, Katzirz, Laufer 2, Szkokán 2, Kovács 2.

Vezetőedző:

Kilvinger Bálint.

MOL-PICK Szeged:

Sego - Pedro 5, Balogh 4/1, Zhitnikov 5, Bánhidi 3, Gorbok 2, Källman 2. Csere: Sierra 1 (kapus), Sigurmannsson 4/3, Thiaugus Petrus, Fekete, Buntic 1, Blazevic 1, Gaber 1, Bodó 6, Zubai 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

2 perc ill. 8 perc.

Hétméteres:

4/4 ill. 5/4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.