Sport

Háttal a kapunak is helyt állt Baji Renátó

Háttal a kapunak is helyt állt Baji Renátó

2017. november 8., szerda
Háttal a kapunak is helyt állt Baji Renátó

Két mérkőzésen az egyik legveszélyesebb ásotthalmi labdarúgó állt a homokháti együttes kapujában: Baji Renátónak persze nem volt ismeretlen, hogy a gólvonal előtt álljon, ám míg az egyik héten azért küzdött, hogy ne szülessen gól a meccsen, az elmúlt hétvégén már ismét betalált korábbi „kollégájának”.

"Czirják Tomi rögtön az UTC elleni meccs elején megsérült. Szerencsére nem kaptam gólt, és fordítani tudtunk, kapott gól nélkül lehoztuk a meccset. Tomi édesapját sajnos elveszítettük, ezért újból én álltam a kapuba, a SZVSE ellen a kontráinkban bíztunk. Az a 0-0 ránk nézve volt hízelgő, nekem is kellett védenem, a védelem is jól teljesített" – összegezte a kapuban töltött két mérkőzését Baji Renátó, az Ásotthalom csatára, aki mezőnyjátékosként állt a gólvonal elé. A homokhátiak csatárának persze nem ismeretlen a hálóőr szerepe, hiszen évek óta szerepel a Kapusháborún is, ahol egy évben csak a döntőben maradt alul. "Nekem is vannak kisebb-nagyobb sérüléseim, amikor fájdalmat éreztem, akkor Tomival felváltva védtünk az edzéseken. Nem idegen tőlem a kapus poszt, sikerült jól lehoznom a két meccset" – tért ki arra, hogy mennyire volt lehetősége gyakorolni a vetődéseket az éles bevetés előtt. Kószó László együttese roppant fontos győzelmet aratott az elmúlt hévégén, többek között Renátó újabb góljának köszönhetően: az Ásotthalom a szezonban még veretlen Csongrád otthonából hozta el a három pontot, így igazán nagy fegyvertényt hajtott végre. "2010 óta játszom Ásotthalmon, de nem emlékszem arra, hogy bármikor legyőztük volna a Csongrádot, pedig már párszor játszottunk velük. Örülök, hogy gólt tudtam szerezni, fontos gól is volt, hiszen azt beszéltük, hogy az első gólnak döntő szerepe lehet a meccsen. Sajnos Boris is megsérült, én sem tudtam végigjátszani a meccset, de csapatként jól funkcionáltunk. Két helyzetünk volt, de 2-0-ra nyertünk, a Csongrádnak több lehetősége volt. Amit tőlünk elvett a sors, azt sokszor a pályán visszaadja, gondolok itt Mátéra és Tomi apukájára, biztos, hogy az égiek is segítenek" – fejtette ki az ásotthalmi tízes. Miközben a bajnokságban jól megy az együttesnek, addig a Magyar Kupában ismét az országos második kör jelentette a végállomást a csapat számára: az NB III-as Rákosmente magabiztosan lépett tovább. Mint a kupaszereplésről a támadósorba visszakerült játékos elmondta, ezer sebből véreztek azon a meccsen, az RKSK pedig bár a mezőny végén van, de sokkal jobb csapatról van szó, ez pedig meglátszott a pályán is. „Szerettünk volna persze nyerni, de az volt a realitás, nekünk nem volt helyzetünk. A két osztály között nagy a különbség. Elvileg nekünk kötelező győzelmek jönnek a bajnokságban, a Tiszaszigetnek viszont nehéz meccsei vannak még. Ha mindhármat nyerjük, akkor őszi bajnokok is lehetünk, télen szeretnénk bővíteni a keretünket annak érdekében, hogy legalább egy ilyen eredményes tavaszt produkáljunk, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereségünk óta nyolc győzelem és két döntetlen a mérlegünk" – tekintett az őszi hajrára, amelyet csapata a listavezetőtől mindössze egy pontnyi hátrányból várhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.