Sport

Déris fiúk sikeres a városi asztalitenisz diákolimpián

Déris fiúk sikeres a városi asztalitenisz diákolimpián

2017. november 15., szerda
Déris fiúk sikeres a városi asztalitenisz diákolimpián

A Móricz Tornacsarnokában került lebonyolításra a városi középiskolák legjobb pingpongosainak részvételével az V.-VI.-korcsoportos diákokok egyéni versenye.

A csoportküzdelmek elődöntői során a Déris diákok két ötös csoportba kerültek, ahol körmérkőzést játszottak más tagintézmények diákjaival. Az itt elért eredmények döntöttek a helyezésekről és a tovább jutásról. Az izzasztó, óriási összpontosítást, ügyességet és sokoldalú fizikai képességeket igénylő küzdelmek során végül mind a négy Déris fiú, csoportjuk győztesei lettek. A Kalla Lajos, Majer Attila, Purák Rajmund, Micziz János összetételű kvartett, ezzel a helyezéssel bejutott a verseny négyes döntőjébe. Diákolimpiai vonatkozásban ilyen eredményre a sportág és talán az iskolák történetében sem volt még példa. A döntőbéli keresztbe játszás során a versenyt végül Kalla Lajos nyerte meg veretlenül. Kalla látványos pörgetéseivel nagyon labdabiztosan és ellenálhatatlanul játszott. Tudása alapján megérdemelten nyert. A látottak alapján okvetlenül ki kell emelni a második helyezett Májer Attila teljesítményét, aki még csak egy éve játszik komolyan. Kitartásának, sportág iránti szeretetének, édesapja és családja támogatásának köszönhető hogy ilyen elismerésre méltóan szerepelt. Mindenképp meg kell említeni a két harmadik helyezett Purák Rajmund és Micziz János teljesítményit is. Purák óriási küzdő, a legnehezebb pillanatokban sem adta fel. Végül nagy küzdelemben, hosszas labdamenetek és lecsapások kereszttüzében, öt szettes mérkőzésen kapott ki a csoportdöntők során Májertől. A szenzációt Micziz János szolgáltatta, aki az esélytelenek nyugalmával kezdett. Majd két megnyert mérkőzés után, látványos és tapsot érdemlő óriási taktikai csatában legyőzte a nála esélyesebb Radnótis vetélytársát. Végül a döntőbéli keresztbe játszások végeredménye alapján Kalla Lajos és Májer Attila jutott a sportág Vásárhelyi megyei döntőjébe. Ott ők képviselik majd Szegedet és iskolájukat. A tanulók felkészítője Kovács János testnevelő és Bácsi Bernát edzők voltak. Rendkívüli és elismerésre méltó, hogy egy iskolából 4 tanuló lett városi döntős. Ez az eredmény azért is értékes, mert a tanulók nem igazolt versenyzők. Tanári és edzői irányítással, amatőr módon eddzenek iskolájukban vagy amatőr egyesületben. Egészséges életmódot folytatva, a tanulás mellett, kevés szabadidejükből vesznek el időt, hogy játszhassanak. A lányok versenyét Kiss Rebeka Anna, a Radnóti Gimnázium tizedik osztályos tanulója nyerte. Sportszerű, kedves, magával ragadó vidám személyiségével Rebeka a verseny legeredményesebb leány versenyzője volt. Iskolázott tenyeres és fonák ütéseivel minden ellenfelének megnehezítette a dolgát. Micziz elleni mérkőzése a nap leglátványosabb összecsapása volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.