Sport

Női kézilabda: a HLKC nyerte a megyei rangadót

Női kézilabda: a HLKC nyerte a megyei rangadót

2017. október 24., kedd
Női kézilabda: a HLKC nyerte a megyei rangadót

Vereséget szenvedett a Kézilabda Szeged SE a Hódmezővásárhely ellen a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának alsóházi rangadóján.

Gyors gólváltással indult a találkozó, a felek felváltva találtak be a kapuba. Mindkét csapat játékát a kapkodás jellemezte, ez a vártnál több hibát és labda-eladást eredményezett, így egyik fél sem tudott nagyobb előnyt szerezni. A vendég szegediek leginkább átlövésekkel kísérleteztek, ám egy vásárhelyi időkérés után, a félidő derekán higgadtabbá vált a HLKC játéka, aminek következtében kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre Bartók Csaba lányai. A szünet után szemmel láthatóan sebességet váltott a Hódmezővásárhely, gyors támadásaikat rendre góllal zárták, tíz perc alatt a kétgólos előnyüket hatra növelték (18-12). A KSZSE azonban nem adta fel, szívósan küzdve visszakapaszkodott négy gólra. A hazai kapsuok viszont akkor léptek elő, amikor a legjobban kellett,

Dömény-Veress

egymás után két hétméterest hárított,

Ádász

pedig több átlövést és ziccert is hatástalanított. A 11 gólig jutó Lovistyék vezérletével végül 7 gólos győzelmet aratott a HLKC. A KSZSE a bajnokságban legközelebb az Orosháza csapatát fogadja az Etelka soron, míg a Hódmezővásárhely újabb megyei derbit vív, ezúttal az SZKKSE ellen péntek este az újszegedi sportcsarnokban.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 6. forduló

HLKC - Kézilabda Szeged SE 29-22 (13-11)

Hódmezővásárhely 100 néző. Vezette: Héjas Tímea, Kránitz Andrea.

KSZSE:

Fodor – Kónya , CSÁKI 6, Lukács 1, Dobó 1, Csoknyai 4, Szűcs 2 (2). Csere: Kothencz, Kürti (kapusok), Szeder, Papp, Mike 1, Karácsonyi 1, FARKAS 6 .

Edző:

Gaál Adrienn.

HLKC:

Dömény-Veress – Horváth, Nagy 4, SZEPESI 7, Herceg 4, LOVISTYÉK 11, Kandó, Csere: Ádász, Áncsán (kapusok), Földesi 1, Török 1, Becsei 1, Bálint.

Edző:

Bartók Csaba.

Hétméteres:

6/6 ill. 4/2

Kiállítás:

10 perc ill. 10 perc. Bartók Csaba:

"Szép győzelmet arattunk megyei riválisunk ellen, ami a mérkőzés összképe alapján lényegesen nagyobb különbségű is lehetett volna. Jó tempóban, dinamikusan kézilabdáztunk. A lányok nagyot küzdöttek a fizikálisan erősebb, lényegesen magasabb szegedi csapat ellen, ez támadásban egy kicsit több technikai hibát eredményezett. Összességében elégedett vagyok, és gratulálok csapatomnak!"

Gaál Adrienn:

"Jót tenne a kézilabdának, ha hagynák hogy a két csapat döntse el a mérkőzés eredményét. Az "A" keretes játékvezetők kritikán alul teljesítettek ezen a mindkét fél számára nagyon fontos találkozón."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.