Sport

Labdarúgás: meg kell találni a góllövő cipőt Mosonmagyaróváron

Labdarúgás: meg kell találni a góllövő cipőt Mosonmagyaróváron

2017. október 21., szombat
Labdarúgás: meg kell találni a góllövő cipőt Mosonmagyaróváron

Hosszú góltalan szériát tört meg a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Sopron ellen, ám győznie nem sikerült Germán Tamáséknak. Erre Mosonmagyaróváron kínálkozik lehetőség a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában.

Hiába hívta fel a figyelmet

Supka Attila

vezetőedző a Sopron elleni mérkőzés előtt a helyzetkihasználás fontosságára, ismét rengeteg lehetőséget puskázott el a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Bár egy nagyon hosszú góltalansági sorozatnak sikerült véget vetnie

Zabari Dávidnak

, azonban be kellett érnie a gárdának a megszerzett egy ponttal. "Ahogy mindig, most is kielemeztük a mérkőzést. A második félidőben kétszer találtuk el a kapufát, azon kívül volt három ordító ziccerünk, hogy a két teljesen egyértelmű meg nem adott tizenegyesről még ne is beszéljek. Elmondtam a játékosaimnak is, hogy ha az első játékrészben is így futballozunk, akkor nem kapunk gólt és három-négy góllal megnyerjük a találkozót" - utalt vissza a Sopron elleni bajnokira a vezetőedző. "Nagyon jó lenne végre, ha valamelyik játékosom megtalálná a góllövő cipőjét, mert a helyzeteink rendre megvannak" - tette hozzá a mester.

Online

Vasárnap 14:30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mosonmagyaróvár - Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A hétvégén a Mosonmagyaróvár vendégeként lépnek pályára

Zádoriék

.

Várhidi Péter

együttese nem kezdte jól a szezont, eddig mindössze egy győzelmet arattak, s tíz pontjukkal a tabella 17. pozícióját foglalják el, ám egy esetleges győzelemmel két pontra közelítenék meg a Szeged-Grosicsot. Két gólzáporos döntetlentől eltekintve nagyon gólszegény találkozókat vív a Mosonmagyaróvár, kilencszer egy, vagy egy gól sem esett mérkőzéseiken. "Egy 3-5-2-es felállásban futballoznak a mosonmagyaróváriak, nagyon figyelnek a szélek lezárására és a kontratámadásokra apellálnak. Van két gyors csatáruk elől, akik gondot tudnak okozni az ellenfelek védelmének" - mondta a szegedi tréner a hétvégi ellenfélről. A Szeged-Grosicsnak égető lenne a három pont megszerzése, legutóbb ugyanis a Dorogot verte a gárda a bajnokságban, annak pedig idestova több mint egy hónapja.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soproni VSE 1-1 (0-1)

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezette: Dolengó Bálint (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence).

Szeged-Grosics:

Szántai – Horváth A., Coroian, Farkas, Papp F., Germán (Nicorec, 63′), Pászka, Zabari, Zádori, Balogh (Molnár J., 34′), Balázs R. (Dinjar – a szünetben)

Vezetőedző:

Supka Attila.

Sopron:

Heinrich – Holzmann, Horváth P., Szabó L., Ágh, Kristonits (Batizi-Pócsi – a szünetben), Gyürki, Hadházi, Szőke, Kulcsár (Garda, 79′), Sifter.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Zabari (83′) ill. Gyürki (28′)

Sárga lap:

Dinjar (56′) https://www.youtube.com/watch?v=fVG5zOmafQA

Kazincbarcikai SC – Mosonmagyaróvár 0–0

Tiszaújváros, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Farkas Balázs, Máyer Gábor).

KBSC:

Somodi – Tóth Sz. (Kristófi, 66’), Heil, Belényesi, Süttő, Sigér, Kovács O. (Engel, az 58’), Hegedűs D., Takács P. (Constantinescu, 8’), Micsinai, Boros G.

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Mosonmagyaróvár:

Tarczy – Vágó, Szépe, Szpirulisz, Huszárik, Kovács B., Zsirai, Bohner (Kószás, 71’), Lőrinczy, Zsigmond (Deéry, 61’), Tóth L.

Vezetőedző:

Várhidi Péter.

A legutóbbi találkozáskor (2017. március 16.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Credobus Mosonmagyaróvár 0–0

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezeti: Takács János (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit).

Szeged 2011:

Szántai – Horváth A. (Coroian 67′), Tóth G., Mészáros, Farkas M., Achim, Germán, Farkas A. (Geiger 55′), Zabari, Király, Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

Mosonmagyaróvár:

Tarczy – Deák, Schmatovich, Koszó, Galambos (Kószás 90′), Bohner, Czár, Lázár, Laki (Jasarevic 16′), Darázs, Bartos (Németh M. 88′).

Vezetőedző:

Király József.

A bajnokság jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójának teljes programja

Október 21., vasárnap 14.30

Kisvárda – Dorog, Vác – Gyirmót FC Győr, Cegléd – Budafok, Mosonmagyaróvár – Szeged 2011-Grosics Akadémia.

15.00

Zalaegerszeg – Soroksár.

17.00

Békéscsaba – Szolnok, Csákvár – Budaörs, Siófok – Nyíregyháza Spartacus, ETO FC Győr – Kazincbarcika, Sopron – MTK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.