Sport

Labdarúgás: a korábbi rivális ellen meccsel a SZEOL

Labdarúgás: a korábbi rivális ellen meccsel a SZEOL

2017. október 7., szombat
Labdarúgás: a korábbi rivális ellen meccsel a SZEOL

Azt a Kozármislenyt fogadja vasárnap a SZEOL SC az NB III Közép csoportjában, amellyel szemben rendre találkozott, és rendre azonos célokért is küzdött az elmúlt szezonokban.

Nagyon hasonló szituációban van a SZEOL SC, mint a legutóbbi, Szekszárd elleni hazai mérkőzés előtt: akkor is egy vereség után, egy veszélyes ellenfél várt a kék-feketékre, ez pedig igaz a mostani vasárnapra is, hiszen az elmúlt fordulóban, az Iváncsa vendégeként a szezonban másodjára maradt pont nélkül a szegedi együttes. Most az ellen a Kozármisleny ellen javíthatnak Beretka Péterék, amely a Tisza-partiakhoz hasonlóan tavaly szintén az NB II-ben szerepelt, azonban a szezon végén búcsúzni kényszerült a másodosztálytól. A két csapat azonban nem csak ekkor, hanem az elmúlt két idény során egyaránt egy osztályban játszott, így igazán friss élményeik vannak a másikról – még ha most a mislenyiek egy alaposan kicserélődött kerettel is érkeznek a Vasutas-stadionba. Bár korábban arról lehetett olvasni, hogy egészen új alapokra helyezik a labdarúgást Kozármislenyben, végül sikerült egy ütőképes csapattal nekivágniuk a szezonnak, és ugyan a bajnokságból kiemelkedő Pécs-Tiszakécske-Dunaújváros triótól egyaránt kikaptak, de három győzelmet is arattak már – többek között Mórahalmon két hete egy gólokban gazdag meccsen tudtak három pontot szerezni. Visszatérve a keretben beállt változásokra, összesen 16 labdarúgó távozott a Kozármislenyből, a helyükre viszont egy tucatnyi játékost, többek között az utánpótlás-válogatott kapust,

Ivancsics Alexet

, valamint a SZEOL korábbi játékosát,

Müllerlei Szabolcsot

is szerződtette a gárda. A SZEOL eddig pazarul teljesít saját közönsége előtt: mind a négy találkozóját megnyerte, és ráadásul csak egyszer, a Pécs elleni nyitány alkalmával kapott gólt.

Online

Vasárnap 15 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - HR-Rent Kozármisleny NB III-as találkozóról. Szurkoljon velünk!

„Ugyanolyan kiélezett, szoros meccsre számítok, ahol nem várható sok gól – mindig is ilyen mérkőzéseket játszottunk a Kozármislennyel. Annál erősebb lett ellenfelünk kerete, mint amit hallani lehetett a nyár elején, és úgy gondolom, a bajnokság végén előrébb is fognak végezni a tabellán ahhoz képest, ahol most tanyáznak. Biztos vagyok benne, hogy pontért jönnek Szegedre, az utóbbi években van egy kis rivalizálás a két gárda között. Iváncsán nem a motivációval volt probléma, nem lehet összehasonlítani a két vereségünket. Inkább a minőséggel volt problémánk, nem tudtunk úgy futballozni azon a szűk pályán, ahogy szerettünk volna, egyúttal nem véletlen, hogy 12 pontot szereztek az utóbbi hazai mérkőzéseiken. Reálisabb lett volna a döntetlen. A második forduló óta első helyen állunk, szeretnénk ezt megtartani, hiszen jó úgy ránézni a tabellára, hogy velünk kezdődik a lista, azért dolgozunk, hogy ez minél tovább kitartson” – fogalmazott portálunknak a találkozót megelőzően

Siha Zsolt

, a SZEOL SC edzője. A kék-feketék mestere várhatóan nem számíthat

Benkő Jakab

és

Beretka Péter

játékára, míg

Péter Antal

egyre közelebb áll ahhoz, hogy újra ott lehessen a pályán.

Így játszottak a csapatok az NB III 8. fordulójában

Iváncsa KSE – SZEOL SC 1-0 (0-0)

Iváncsa, vezette: Jakab Árpád (Iványi István, Bati Norbert).

Iváncsa:

Dániel Cs. – Balogh L. (Márki, 90’), Kertai, Fekecs, Aradi, Cseszneki, Imrik (Büki, 78’), Pribék, Bartha (Folmer, 66’), Imrik, Varga B.

Vezetőedző:

Domján Attila.

SZEOL:

Prokop – Rácz, Grünwald, Gajág, Lévai, Mihály D. (Papp Á., 70’), Ondrejó, Gönczö (Rabatin, 70’), Forró (Buzási, 60’), Kéri, Maksimovic.

Vezetőedző:

Siha Zsolt.

Gól:

Pribék (68’).

Kozármisleny FC - FC Dabas 0-2 (0-2)

Kozármisleny, 300 néző. Vezette: Szommer Attila (Illés Tamás, Tinnyei Zsolt).

Kozármisleny FC:

Ivancsics – Kiss D., Lantos, Racskó, Müllerlei, Tóth M. (Hleba 76'), Horvát G. (Menyhei 76'), Városi, Grabarics (Németh Á. - a szünetben), Márkvárt, Udvardi. Edző: Kovács Zoltán.

FC Dabas:

Sebestyén – Földes, Eördögh, Makrai, Fritz, Sárközi, Szűcs, Sándli, Mundi (Fitos 68'), Kiss V. (Takács K. 65'), Crkvenjakov (Filyó 83'). Edző: Kerekes Barna.

A két csapat legutóbbi találkozásakor: 2017. április 16.)

SZEOL SC - HR-Rent Kozármisleny 0-0

Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Pápai Zoltán, Csatári Tibor).

SZEOL:

Leindler - Ikonomu, Gál, Rácz, Fehér, Buzási, Nagy R., Vágó, Kéri, Beretka (Ferkó, 62'), Péter (Tomisic, 90').

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Kozármisleny:

Helesfay - Milutinovic, Kirchner, Causic, Kemény (Tóth M., 82'), Varga M., Beke, Kocsis, Nagy E., Gubacsi, Grumic.

Vezetőedző:

Szanyó Károly.

Sárga lap:

Fehér (63'), Kéri (68') ill. Varga M. (30').

A bajnokság állása:

A 9. forduló programja:

Makó - Dunaújváros 1-2, Honvéd II. - Iváncsa 1-2.

október 8., vasárnap 15.00

SZEOL SC - Kozármisleny, FC Dabas - Tiszakécske, Mórahalom - Rákosmente KSK, Vecsés - Szentlőrinc, Paksi FC II. - Szekszárd, Pécs - Hódmezővásárhely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.