Sport

Kosárlabda: egylabdás meccset bukott a Szedeák Kecskeméten + FOTÓK

Kosárlabda: egylabdás meccset bukott a Szedeák Kecskeméten + FOTÓK

2017. október 20., péntek
Kosárlabda: egylabdás meccset bukott a Szedeák Kecskeméten + FOTÓK

Későn ébredt a rosszul kezdő Naturtex-SZTE-Szedeák Kecskeméten, így a végén hiába volt esélye a győzelemre, négypontos vereséget szenvedett.

Csupán az eltiltott Wirth Ádám hiányzott a Naturtex-SZTE-Szedeák keretéből a péntek esti, Kecskemét elleni idegenbeli találkozón: a sérüléssel bajlódó játékosok mindegyike vállalni tudta a játékot. Kétszer ugyan válaszolni tudott a hazai kosarakra a Szedeák, ám 4-4-et követően az első negyedben (!) nem dobtak több pontot Juhos Leventéék, 15-4 után éppen a válogatott meghívót kapott szegedi tempójával tört meg a Tisza-partiak pontcsendje. A Naturtex támadójátéka nem akart összeállni, igaz a hazaiak sem sziporkáztak elöl, de őrizték előnyüket, hiába kért rövid időn belül kétszer is időt Andjelko Mandic, ez sem segített, így 15 pontos előnyt épített ki a szünetre a lényegesen jobban dobó Kecskemét. A fordulás után is úgy tűnt, ezt a meccset nem tudja megfordítani a Szedeák, a jól mozgó Thompson triplája után megmaradt a KTE fórja, a lélektani határnak tekinthető tízen belülre nem tudott lépni a Szedeák, amelynek rengeteg energiájába került az, hogy tartsa a lépést a hazaiakkal. Az ezúttal csereként beállt Nenad Sulovic húzta csapatát, nem tudták szabálytalanul megállítani, de így is kilencpontos KTE-előnyt mutatott az eredményjelző az utolsó tíz perc előtt. A záró negyedben azonban mindent egy lapra feltéve játszott a Szedeák, amely hat perccel a vége előtt Andrija Ciricnek köszönhetően először talált be kintről a gyűrűbe, ennek, és Josh Fortune gyorsan beszórt hat pontjának köszönhetően eltüntette a különbséget a Szeged, így izgalmas utolsó öt perc előtt álltunk. Thompson ekkor is villant, majd Pongó Martin szerezhetett egy könnyű közelit, gyorsan négy pont lett a különbség, ezt még ugyan megfelezte a Szeged, de 19 másodperccel a vége előtt Marko Bolticnál szabálytalanságot fújtak Thompson ellenében, így az amerikai büntetőivel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A rossz kezdés után sikerült talpra állnia a Szedeáknak, azonban a három negyeden át tartó gyengébb támadójáték nem fért bele a Kecskemét otthonában: az elmúlt évek trendjének megfelelően ezúttal is szoros meccset játszott a két csapat, de nem volt annyi a végére elfáradt Naturtexben, hogy megfordítsa a meccset. Ezzel zsinórban harmadjára kapott ki Andjelko Mandic csapata, amely a következő fordulóban, jövő pénteken a Sopront fogadja.

Ami a statisztikát illeti

A csapatmutatók tekintetében amiben markáns különbség mutatkozott, az a triplák: a Kecskemét igaz 27 kísérletből, de hat hármast is bedobott, szemben a 12 szegedi kísérlet 2 sikeres próbálkozásával szemben. A lepattanócsatát megnyerte a Naturtex 38-31-re, viszont hattal több, összesen 13 labdát adtak el a szegediek. Az egyénekre rátérve, a Szedeák legjobbja Andrija Ciric volt: a csapatkapitány 35 perc alatt 13 pontig jutott, nem sokon múlt a dupla-duplája, hiszen kilenc lepattanót jegyzett még, és volt egy gólpassza, és hét kiharcolt faultja - na meg három eladott labdája. Mellette Nenad Sulovic emelhető még ki: a center 23 percet játszott, ez alatt 13 pontig, négy lepattanóig, két gólpasszig és a mezőny legtöbb, nyolc kiharcolt faultig jutott. Marko Boltic 38 percet játszott, 11 pontjához hat lepattanót, egy szerzett labdát és három gólpasszt tett hozzá, de volt két eladott labdája. Josh Fortunenak nehezen akart összejönni ma a pontgyártás, az amerikai 36 perc alatt 8 pontig és 10 lepattanóig jutott három assziszt és egy blokk mellett. Juhos Levente 22 perce alatt nyolc pontot, hat lepattanót, egy-egy szerzett és eladott labdát hozott, míg a kezdőötös ötödik tagja, Kerpel-Fronius Gáspár 12 perce alatt kosarat nem szerzett, két lepattanó és két fault a mérlege. A cserék közül Vágvölgyi Ákos és Révész Ádám 4-4 percet kapott, pontot egyikük sem szerzett, Kovács Ádám 23 perce során 5 pontot és két lepattanót jegyzett. A túloldalon Thompson emelhető ki, aki a mezőny legeredményesebb játékosa volt a maga 17 pontjával, két triplájával pedig a mezőny egyik legjobbja volt ebben a kategóriában, Wittmann Krisztián társaságában. Mellettük a 15-ig jutott Marko Derasimovic nyújtott átlagon felülit a KTE-ból.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 62 - 58 (15-4, 17-13, 13-19, 17-22)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes, Kulcsár Tibor (Schäffer Béla).

Kecskemét:

Pongó Má. 3/3, THOMPSON 17/6, DERASIMOVIC 15, Dramicanin 5/3, Karahodzic 8. Csere: WITTMANN 12/6, Pongó Ma. 2, Molnár M. -, Fülöp -. Vezetőedző: Forray Gábor.

Szedeák:

Boltic 11, Fortune 8/3, CIRIC 13/3, Juhos 8, Kerpel-Fronius -. Csere: SULOVIC 13, Kovács Á. 5, Vágvölgyi -, Révész -. Vezetőedző: Andjelko Mandic. Forray Gábor:

"Gratulálok a csapatnak, küzdésből jelesre vizsgázott. Fortuna is velünk volt a végjátékban. Tipikus egylabdás mérkőzés volt. Úgy játszottunk, ahogy elterveztük, az első negyedben mindössze 4 pontot kaptunk. A második negyedben a Szeged átállt öt mezőnyemberes játékra, ez nem ízlett nekünk. A második félidőben próbáltunk ehhez alkalmazkodni. Eddig az ilyen mérkőzéseket elvesztettük. Az izgalom dominált, remélem, hogy a szurkolóink is elégedettek voltak, igaz nem volt egy szép meccs, de legalább nyertünk. Az elmúlt két fordulóban az egylabdásokat elvesztettük, most sikerült behúznunk. Most le is zártuk az ünneplést, holnaptól edzünk tovább. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak."

Andjelko Mandic:

"Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelték. Nagyon rossz első félidőt játszottunk, nagyon kevés pontot dobtunk. Rosszul működött a támadásunk, a védekezéssel nem igazán voltak problémák, de 15 pont hátrány az sok. Nem adtuk fel, ezért egy labda döntött a végén. Öt támadásból négy rossz döntést hoztunk, de emiatt egy játék nem állhat meg. Megyünk tovább, a Sopron ellen minden energiánkra szükségünk van."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.