Sport

Kosárlabda: fölényes Kosársuli győzelem a Hepp-kupában

Kosárlabda: fölényes Kosársuli győzelem a Hepp-kupában

2017. október 10., kedd
Kosárlabda: fölényes Kosársuli győzelem a Hepp-kupában

Nagy arányú, 51 pontos sikerrel lépett tovább a Hepp Ferenc Emlékkupában az NBII-es Békéscsaba elleni, idegenbeli győzelmét követően a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor mester fiai végig kezükben tartották a mérkőzést, ami jó önbizalomszerzési lehetőség volt a Bonyhád elleni hétvégi bajnoki előtt. A Tolna megyeiek elleni NBI B-s találkozót október 14-én szombaton 18:30-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

Szokatlan kezdő ötössel indította a meccset a Kosársuli.

Utasi Gábor

edző ugyanis úgy gondolta, hogy a találkozó remek alkalom lehet arra, hogy többféle védekezési és támadási variációt is kipróbáljon csapatával. Ezek között volt, ami bevált és volt, ami nem. Ennek ellenére az első periódusban a hazai

Czifrák

két triplája után (melyek közül az egyik egy klasszikus palánkos volt) 9 percig nem kaptak kosarat a vásárhelyiek, így már az első játékrészben tetemes, 19 pontos előnyt tudhatott zsebében a vendégalakulat.

Vas Péterék

végig kezükben tartották a találkozó irányítását, így azok is több lehetőséghez jutottak, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak eddig. A csabaiak a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, a második negyedben többnyire távolról voltak eredményesek. A mérkőzésen azonban nem született meglepetés, mivel a Hódmezővásárhely egy ragyogó hajrával fölényes, 51 pontos győzelmet aratott a végig jó hangulatú, sportszerű összecsapáson. Jó hír, hogy a vásárhelyi nézőknek már nem kell sokáig újabb kosárlabda mérkőzésre várniuk, mivel a Kosársuli 2017. október 14-én, szombaton 18:30-tól ismét a Hódtói Sportcsarnokban lép pályára. Akkor az utóbbi években is remekül szereplő, és mumusnak számító, a békéscsabaiaknál jóval nagyobb játékerőt képviselő Bonyhádot fogadják hazai pályán. A derbit továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

Hepp Ferenc Emlékkupa

Békéscsabai KK - Vásárhelyi Kosársuli 50-101 (6-25 18-27 14-19 12-30)

Békéscsaba, 20 néző. Vezette: Borgula, Kátay.

Kosársuli:

Pavlovic 9, Vas 9/9, Gajic 8/3, Molnár 12/3, Rostás 6. Csere: Szabó P 10/3, Varga Z 9/3, Béres 14/6, Kelemen 10/6, Szarka 10, Bálint 4.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor:

„Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.