Sport

Kick-box: a felnőttek között is bizonyítana a szegedi junior világbajnok

Kick-box: a felnőttek között is bizonyítana a szegedi junior világbajnok

2017. október 31., kedd
Kick-box: a felnőttek között is bizonyítana a szegedi junior világbajnok

Budapesten rendezik a WAKO kick-box világbajnokságot, ahol a Combat "D" SC tehetséges versenyzője, Nagy Rita is megmutathatja, mire képes.

"Már nagyon izgulok, az utolsó pillanatokban is gyakorolunk még" - mondta portálunknak mindössze néhány nappal a budapesti világbajnokság rajtja előtt a Combat "D" SC fiatal versenyzője,

Nagy Rita

, aki a 60 kilósok kick-light kategóriájában indul a vb-n. Az utolsó hét is kőkemény munkával és igen izgalmasan telik, hiszen a tizenegy napos, tatai edzőtábort követően Rita csütörtökön még az iskolapadba is visszaül a küzdelmek előtt, pénteken viszont már irány a főváros, ahol a 39 fős magyar válogatott mérlegel az év kiemelt eseménye előtt. Az izgalmak a hét végére csak tovább fokozódnak, hiszen vasárnap az is kiderül, kivel játssza az első meccsét a szegedi tehetség. Mint kifejtette, vannak ismerős ellenfelek számára, de főleg a dél-amerikai versenyzők azok, akik meglepetést okozhatnak számára. "Mindenki azért jön Budapestre, hogy nyerjen, ezzel én sem vagyok másképp. Reálisan kell nézzem az esélyeimet, egy dobogós helyezéssel elégedett lennék, de tisztában vagyok azzal is, hogy nagyon nehéz lesz ezt megszereznem, függeni fog a sorsolásomtól is, hogy sikerülni fog-e" - nyilatkozta a tornát megelőzően a SZEGEDma.hu-nak a junior világbajnok, aki öccsét követve kezdett el a sportággal foglalkozni. Bár eleinte nem tetszett számára, végül, egy évvel később magával ragadta a közeg, és ahogy fogalmazott, azóta is tart a szerelem. Egy sportoló számára mindig különleges élmény, ha hazai közeg előtt mutathatja meg tudását: Rita reményei szerint több családtagja és barátai is ott lehetnek majd a BOK-csarnokban zajló meccsein, és kiszurkolhatnak egy fényes érmet számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.