Sport

Kézilabda: magabiztosan nyert a Pick Lengyelországban

Kézilabda: magabiztosan nyert a Pick Lengyelországban

2017. október 11., szerda
Kézilabda: magabiztosan nyert a Pick Lengyelországban

Egy pillanatig sem adott esélyt a Wisla Plocknak a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája A csoportjának ötödik fordulójában.

A szombati Vardar elleni döntetlen követően újabb feladata akadt szerdán a MOL-Pick Szegednek a Bajnokok Ligájában, ugyanis az Orlen Wisla Plock otthonában lépett pályára Juan Carlos Pastor együttese. Szerencsére Bánhidi Bence és Bodó Richárd is felépült betegségéből, így teljes kerettel vághatott neki a találkozónak a Pick, a mai napon Pedro és Zubai játékára nem számított a spanyol tréner. Kiválóan kezdte az összecsapást a vendég gárda, Sierra védett, míg a másik oldalon elsősorban Buntic remekelt. Nagyon jó formában van a Szeged légiósa, azok után hogy a Vardar ellen csapata egyik legjobbja volt, öt találatával ezúttal is a legeredményesebbként zárt. A remek Pick kezdés (0-4) után váltottak a vendégek és kapusukat lehozva, hét a hat ellen kezdtek el támadni, ami be is jött nekik, szépen apránként eltüntették az összeszedett hátrányt, bár azt is hozzá kell tennünk, hogy egyenlő létszámnál ez aligha sikerült volna nekik, ugyanis a Szeged nagyon keményen védekezett az egész mérkőzés során. Ami miatt szintén megvolt az esélye a felzárkózásra a Plocknak az Adam Morawski kapusteljesítménye. Bár Borbély Ádám kezdett a lengyeleknél, hamar lekapta őt edzője, a fiatal lengyel kapus pedig nagyon jól szállt be, s csupán a mérkőzés végén kellett átadnia a helyét Marcin Wicharynak. Az első félidő végére azért ismét el tudott lépni valamelyest ellenfelétől a Szeged, háromgólos fórral vághattak neki a második játékrésznek. A játék képe nem igazán változott a szünet után sem, a Plock eleinte még próbálkozott a kapus nélküli támadásokkal, aztán már ezt is elhagyták. A Szeged több gyorsindítás góllal le is zárta az összecsapás érdemi részét, Thiagus Petrus rá nem annyira jellemző módon két ilyen akciót is góllal fejezett be. Az utolsó tíz percre aztán Sego is kapott némi játékidőt, s meg is ijesztette a hazaiakat, mert az első néhány lövés még a kapuját sem találta el. Volt olyan periódusa a találkozónak amikor kilenccel is vezetett a MOL-Pick Szeged, amelyik egy pillanatig sem adott esélyt ellenfelének, s végül hattal győzte le a Plockot. Most egy hosszabb szünet következik ami a Bajnokok Ligáját illeti, legközelebb a Ferencváros ellen lép pályára a Szeged, majd pedig a Veszprém ellen játszik rangadót a hazai pontvadászatban.

Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló

Orlen Wisla Plock - MOL-Pick Szeged 27-33 (12-15)

Lengyelország, Plock, Orlen-Aréna. Vezette: Ivan Pavicevic, Milos Raznatovic (montenegróiak).

Plock:

Borbély - Ghionea 3/1, Toledo, N. Obradovic, M. Gebala 1, Duarte 3, Mihic 3. Csere: Morawski, Wichary (kapusok), Krajewski 2, Zabic 3/2, S. Ivic 5, DASZEK 7.

Vezetőedző:

Piotr Przybecki.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 4, BUNTIC 5, Bánhidi 1, Källman 3, Thiagus Petrus 3, Skube 3. Csere: Sego (kapus), Gorbok 2, Balogh 4/4, Gaber 4, Blazevic, Bodó 4, Sigumannsson, Zsitnyikov, Fekete B.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6 perc ill. 8 perc

Hétméteres:

3/4 ill. 4/4

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.