Sport

Bérelt helyük volt a dobogón a Hódoknak

Bérelt helyük volt a dobogón a Hódoknak

2017. október 18., szerda
Bérelt helyük volt a dobogón a Hódoknak

A II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán nem kellett csalódni a Hód Úszó SE versenyzőiben, ugyanis a legtöbben a legjobb formájukat hozták, és szinte mindannyian 100 százalékosan teljesítettek. A lányok egy medencében versenyezhettek Hosszú Katinkával, aki szintén rajthoz állt a rangos versenyen, ahol az összlétszámot tekintve, majdnem félszázan versenyeztek.

Bajusz Andrea

úszói közül tizenketten vettek részt a Hód Kupán. A kicsik most először szerepeltek rövidpályás versenyen.

Wolf Dominik

élete első versenyén úszott,

Kopornyik Kata

és

Csuka Noel

pedig életük első pillangó versenyén és első vegyes úszásán vettek részt. A csapatnak 28 indulása volt, ebből 2 alapidő, 4 legjobb időnél rosszabb idő született. „A csapat összességében jól teljesített. Sajnos a versenyre való felkészülést a betegségek is befolyásolták. A csapatnak van még min javítani, ezért gőzerővel k fog készülni a decemberi versenyre„ – mondta az edző.

Ádándi-Kiss Gyula

csapata sikeres versenyen van túl, nagyon sokat tudtak a dobogóra állni, mind a fiúk, mind a lányok tekintetében. Több egyéni csúcs is született, ezek közül csak a felnőtt lányok közül néhányan maradtak ki. Két étlap úszó is volt a csapatban,

Ugrai Panna

és

Szentkereszty Cecília

minden számban indult.

Hosszú Katinkával

többször is egy futamban úszott a két lány, és dobogóra is együtt állhattak. Ugrai Pannának ezen a versenyen sikerült 100 méter gyorson először egy perc alá csökkentenie az idejét. 156 rajttal,és rengeteg éremmel zárta a versenyt Ádándi –Kiss Gyula csapata. Az éremszerzők között volt Ugrai Panna, Szentkereszty Cecília,

Csókay Lenke, Oláh Norbert, Borbás Gergő

és

Barna Máté

is.

Csókay Miklós

csapatából 16-an vettek részt a versenyen. Dicséret jár minden versenyzőnek, hiszen nagyszerűen helyt álltak a versenyen. Külön nem készültek erre a versenyre, még az előtte lévő napon is keményen edzettek. A két nap alatt 105 indulásból 67 egyéni csúcs született és 15 alap idő, 20 esetben nem sikerült megjavítani az eddigi legjobb versenyeredményt és sajnos 3 kizárásunk is volt. 2 aranyérmet nyert

Hollós Fruzsina

(50 és 100 mellúszás) és egy bronzérmet

Pászti Alex

(50 mellúszás). Az érmeseken kívül 5-en nyújtottak 100 százalékos eredményt, azaz amiben indultak ott mindenben javítottak:

Kérdő Luca, Tót Emma, Bánfi Barnabás, Korsós Katalin

és

Tésik Zsófia

, aki egyben a legtöbb versenyszámban indult, szám szerint 9-ben. Betegségek is hátráltatták a felkészülést. Volt, aki a verseny előtt betegeskedett, felgyógyulva úszott pár versenyszámban, volt, aki csak az első versenynapon tudott részt venni és ketten még sajnos most is betegek. A csapat következő megmérettetése október 28-án Gyulán lesz, ahol a Várfürdő Kupán állnak rajtkőre. Ezen a versenyen 100 méteres versenyszámokban indulnak a versenyzők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.