Sport

A szegedi születésű Szabics Imre juttatná Ausztriát a csúcsra?

A szegedi születésű Szabics Imre juttatná Ausztriát a csúcsra?

2017. október 30., hétfő
A szegedi születésű Szabics Imre juttatná Ausztriát a csúcsra?

A német Franco Foda lett az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a másodedző pedig - az osztrák sportsajtó egybehangzó értesülései szerint - Szabics Imre lesz.

Az osztrák szövetség (ÖFB) hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nemzeti csapatot 2011 óta irányító svájci Marcel Kollernek távoznia kellett, mert a gárda nem jutott ki a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Az újonnan kinevezett Foda jelenleg a Sturm Graz vezetőedzője, ezt a pozícióját december végéig a kapitányi poszt mellett továbbra is ellátja. Az edző 1999 és 2001 között a Sturm Grazban csapattársa volt Szabics Imrének, aki 2016 óta pályaedzőként segíti munkáját az osztrák együttesnél. Szabics a magyar válogatottnál is dolgozott, a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál másodedzője volt. Mint arról

korábban

írtunk, Szabics szülővárosában, Szegeden kezdte labdarúgó-karrierjét, 9 éves korától a Tisza Volán Focisuli utánpótlásában pallérozódott. Innen került 1996-ban a Ferencvároshoz, majd később, a két Ausztriában töltött időszaka között, játszott a német Stuttgartban, Kölnben, Mainzban és Augsburgban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.