Sport

Nem távolodik el a vízilabdától Lengyel Dorottya

Nem távolodik el a vízilabdától Lengyel Dorottya

2017. szeptember 15., péntek
Nem távolodik el a vízilabdától Lengyel Dorottya
sznve-eger08kf

Játékosként már nem szolgálja tovább a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetemet Lengyel Dorottya, aki mintegy másfél évtizedet követően a következő idényben már nem lesz ott a medencében.

Karrierje során végig a szegedi klubot szolgálta

Lengyel Dorottya

, aki azonban az előző szezon befejeztével úgy döntött: nem folytatja tovább a vízilabdázást. Az elhatározás a tavalyi évben fogalmazódott meg benne először, majd a nyáron döntött is: még egy szezont már nem vállal a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetemben, holott még jó pár év állhatna előtte a pólóban. "A vízilabda mellett én gyógytornászként dolgozom, a napi két-három edzéssel a kettő együtt nem volt összeegyeztethető. Nagyon sok energiát is időt emésztett ez fel, végül úgy döntöttem, hogy a karrieremre koncentrálnék a továbbiakban, nem a vízilabdára" - mondta el döntésével kapcsolatban Lengyel Dorottya, aki nem távolodik el végleg a szegedi együttestől, hiszen közös megegyezés eredményeként a csapat gyógytornászaként marad a klub kötelekében. "Nagyon furcsa, hiszen 14-15 évig a mindennapjaim része volt a vízilabda, nem mondom, hogy nem hiányzik. Előbb-utóbb viszont meg kellett volna hozzam ezt a döntést, most láttam ezt alkalmasnak" - tette hozzá a korábban az év legjobb utánpótlás-játékosának is

választott

Lengyel Dorottya. A többiek, így csapatban szereplő testvérei is elfogadták döntését, a mellett, hogy örültek volna, ha folytatta volna a vízilabdázást. "Volt olyan persze, hogy vízbe ugrottam volna. A lányok is hiányoznak, más az, amikor többször együtt szenvedtünk, vagy csak hetente párszor találkozunk. A meccseken mindenképpen ott leszek!" - zárta Lengyel Dorottya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.