Sport

Labdarúgás: társukért küzdöttek a Mórahalom játékosai

Labdarúgás: társukért küzdöttek a Mórahalom játékosai

2017. szeptember 30., szombat
Labdarúgás: társukért küzdöttek a Mórahalom játékosai

A homokhátiak Tiszakécskén léptek pályára, s hatalmasat harcolva, a 92. percben egyenlítve hoztak el egy pontot az egyik bajnokesélyes otthonából.

Nehéz napok kísérték a Mórahalom VSE felkészülését a Tiszakécske elleni találkozóra, ugyanis ahogy arról mi is hírt adtunk, a csapat játékosa, Fábián Imre életveszélyes sérülést szenvedett egy közúti balesetben csütörtökön. A társaknak tehát nem csak a nagyon erős ellenféllel, hanem a lelki tényezőkkel is meg kellett küzdeniük. A hazaiak Kirchner góljával szerezték meg a vezetést a 19. percben, ám Busa még az első félidőben egalizált, majd a játékrész végén egy szerencsétlen szituációt követően ismét a Tiszakécske került előnybe Kardos révén. A Mórahalom remek játékkal rukkolt elő ezúttal, bár voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor nem sikerült támadásokat építeni a vendégeknek. Ezzel együtt a hazaiak megrúgták harmadik góljukat is a második játékrész közepén, úgy tűnt, megszerzik a három pontot. Másképpen gondolta ezt a Mórahalom, előbb Bokányi került óriási helyzetbe, majd Busának már a szépítés is összejött, a tizenhatoson belülről, a hosszú alsóba lőtt. A slusszpoént Szalma Gergő szolgáltatta, aki egészen hihetetlen találattal lopta el az egy pontot a vendégeknek. A tizenhatos szélénél, az alapvonalnál kapta meg a labdát, mindenki beadásra számított, de a homokháti támadó külsővel, nagy erővel megtekerte a játékszert, ami a hosszú felsőbe kanyarodott. Nagyon fontos pontot szerzett ezzel a Mórahalom a Tiszakécske otthonában, folytatás a Rákosmente ellen hazai pályán.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 8. forduló

Duna Aszfalt TVSE – Mórahalom VSE 3-3 (2-1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum. Vezette: Kovács Imre (Nyerges Zsolt, Zsákai Milán).

Tiszakécske:

Helesfay – Oláh M., Zámbori, Csáki, Kirchner (Annus, 75’), Horváth B. (Szabó L. – a szünetben), Kardos, Kocsis, Juhász (Markó, 59’), Tölgyesi, Puskás.

Vezetőedző:

Szabó István László.

Mórahalom:

Krnács – Podonyi (Hrabovszki, 75’), Bokányi, Szücs, Fodor, Magyar Gy., Juhász (Lászik, 59’), Várda, Busa (Dobák, 94’), Zsoldos, Szalma.

Vezetőedző:

Vojnic-Zelic Sasa.

Gól:

Kirchner (19’, 63’), Kardos (46’) ill. Busa (35’, 74’), Szalma (92’) Vojnic-Zelic Sasa:

"Jól kezdtük a mérkőzést, amikor gólt kaphattunk volna, nem kaptunk, amikor viszont nem számítottunk rá, akkor vezetést szereztek a hazaiak. Ennek ellenére szépen futballoztunk, nem is szeretnék senkit kiemelni, mert mindenki 200 százalékot tett bele ebbe a találkozóba. Nagyon szorítunk Imiért, érte akartunk jó teljesítményt nyújtani, ami maximálisan sikerült is. Nagyon-nagyon kellett nekünk ez az egy pont most egy erős ellenfél ellen. Ha így tudunk játszani a továbbiakban, akkor legközelebb biztosan meg fogjuk verni hazai pályán a Rákosmentét."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.