Sport

Labdarúgás: Mátéért is küzd az Ásotthalom

Labdarúgás: Mátéért is küzd az Ásotthalom

2017. szeptember 12., kedd
Labdarúgás: Mátéért is küzd az Ásotthalom

A fiatalon elhunyt csapattársuk emlékéért is játszott az Ásotthalom TE szombaton, a homokhátiak gólfelelőse elmondta: roppant nehéz volt pályára lépniük társuk elvesztése után.

A tragikus napot követően először lépett pályára hazai környezetben az Ásotthalom TE: a csapat 19 éves futballistája,

Andróczki Máté

közúti balesetben életét vesztette. A történtek feldolgozása szinte lehetetlen, a homokháti együttes a Tiszasziget elleni bajnoki előtt egy Máté feliratú egyenpólóban melegített, az első félidőben pedig csak kereste önmagát. "Nem volt egyszerű pályára lépnünk. A baleset után elmaradt egy meccsünk, azon a héten nem is edzettünk, majd úgy mentünk el Algyőre kupameccset játszani, hogy alig edzettünk és mindenki a történtek hatása alatt volt. Mindenki fejében Máté járt, érte is küzdöttünk, ebből is próbál a csapat erőt meríteni. Máté is azt szeretné, ha minél eredményesebbek lennénk, ő ugyanúgy köztünk van" – fogalmazott

Baji Renátó

, az Ásotthalom TE támadója. Csapattársuktól pénteken búcsúztak el, így egy borzasztóan kimerítő napot követően álltak ki a tavalyi bronzérmes ellenében, a meccset végül a szünet után feljavult játékkal meg tudta fordítani

Kószó László

együttese. „Nem mondom, hogy e miatt játszottunk úgy az első félidőben, ahogy, de ennek is szerepe volt. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, fejben kellett rendet tenni, feljavult a játékunk, és mindez eredményességben is meglátszott" – jegyezte meg a homokhátiak tízese. Baji Renátó szerezte az egyenlítő gólt, ami az első bajnoki találata volt az idei szezonban. Ahogy ennek kapcsán idézte a mondást, minden kezdet nehéz, de számára a csapat eredményessége az elsődleges. „Megvoltak a gólpasszaim, most végre sikerült gólt is rúgnom, ezzel tudtam segíteni a csapatot. Csak a három pont az elfogadható Deszk ellen is, utána ugyan szabadnaposak vagyunk, de akkor jön a kupameccs. Nem érzem, hogy lenne kiemelkedő csapat a bajnokságban, 7-8 gárda közel azonos szintet képvisel, bárki bármit elérhet. Minden pontért meg kell harcolni" – válaszolta. Ha már kupameccs: a hétfői sorsoláson az is kiderült, hogy az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC lesz az Ásotthalom ellenfele jövő szerdán – a gárda számára pedig különösen érdekes lehet a kupa, hiszen tavaly az őket búcsúztató Nagyecsed a következő fordulóban a Ferencvárossal játszhatott, most pedig Baji Renátó csapattársának, Major Lászlónak édesapja ül majd az ellenfél kispadján. "Sokszor beszélgettük már ezt, mindenkinek ez marad meg, hogy játszhattunk volna a Fradival, de akkor sem alakult volna másképp a Nagyecsed elleni meccs, ha ezt tudjuk előre. A HFC magasabb osztályban szerepel, mint mi, az lesz a célunk, hogy játszunk egy jót, harcos meccsre számítok. Nekünk arra kell alapoznunk, hogy a kontráink üljenek, az elöl lévő gyors embereink okozhatnak veszélyt, ha egy biztos védekezésből sikerül kiindulnunk. Nyerni szeretnénk persze ott is, de ha kikapunk, nem fogják a fejünket venni, így önfeledten tudunk játszani. Laci számára presztízs lesz a HFC elleni meccs, jól megértjük egymást vele. Próbáljuk egymást kisegíteni, edzőmeccseken is sokszor kiszolgáltuk egymást, de ez bajnokin még nem jött ki, de biztos vagyok benne, hogy mindkettőnknek lesz még több gólja” – emelte ki párosukat, amely a szombati meccset is eldöntötte. Baji Renátó úgy zárta,, bár nem mondták ki, hogy a dobogó a cél a csapatnál, de mindenki szeretné, ha a tavalyi negyediknél jobb eredményt érnének el. „Teljesen átalakultunk, sokan nem is érkeztek, és sajnos még kevesebben is lettünk, és sérültünk is van. Szűk a keretünk, de minden meccsen a győzelemért harcolunk, reméljük, a mostani lendületünk minél tovább kitart” – fejezte ki reményeit az Ásotthalom csatára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.