Sport

Labdarúgás: három pontért utazik a Szeged-Grosics

Labdarúgás: három pontért utazik a Szeged-Grosics

2017. szeptember 16., szombat
Labdarúgás: három pontért utazik a Szeged-Grosics

Supka Attiláék öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre az NB II-ben, ezúttal a Soroksár ellen folytathatják remek sorozatukat.

Nyolc forduló elteltével hatodik helyen áll az NB II-ben a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a nyári jövés-menés ellenére győzelemmel kezdte a szezont, de gyorsan egy kisebb hullámvölgyben találta magát: a második fordulóban a feljutásra aspiráló Békéscsaba mért 4-1-s vereséget a Szeged-Grosicsra Gyulán, majd a következő fordulóban Vácott is alulmaradtak

Szántai Leventéék

. Mostanra úgy tűnik, hogy kezdi megtalálni a közös hangot az új szakmai stáb és az új arcok is kezdenek beilleszkedni, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az elmúlt öt fordulóban nem kapott ki a kék-fekete alakulat, sőt három hazai mérkőzésén kilenc pontot zsebelt be, s csupán két gólt kapott, a Budaörs ráadásul csak büntetőből tudta bevenni a szegedi kaput. Bár a csapat védekezése már az előző szezonban is rendkívül stabil volt - ne feledjük, a Merkantil Bank Liga legkevesebb gólját kapta a gárda a 2016/2017-es kiírásban - úgy tűnik, ebben idén sincs változás a Békéscsaba elleni fiaskót leszámítva. Vasárnap újabb komoly feladat vár a Szeged-Grosicsra, ugyanis a Soroksár vendégeként lépnek pályára, viszont nem Soroksáron. A "hazai" csapat albérletbe kényszerült a szezon elejére, s bár volt szó arról, hogy erre a találkozóra visszatérhetnek soroksári otthonukba, ebben a fordulóban még biztosan Dabason fogadják a Szegedet. A Soroksár az előző idényben remekül szerepelt, sokáig harcban voltak a feljutásért, végül a negyedik helyen zárták a szezont, ám a siker letéteményesei közül elveszítették

Lucsánszky Tamás

vezetőedzőt, és

Szűcs Mihály

sportigazgatót is a nyáron, akik már Nyíregyházán dolgoznak a sikerekért, a csapat irányítását pedig a korábbi Fradi ikon,

Lipcsei Péter

vette át.

Online

Vasárnap 16 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A keretben is jelentős változások történtek, így némileg visszaesett a csapat a teljesítménye, nyolc fordulót követően két győzelemmel, két vereséggel és négy döntetlennel a tabella 11. helyén tanyázik a Pest megyei gárda. "Mivel az NB II-ben nincs könnyű találkozó, így most is nehéz mérkőzésre számítok a Soroksár ellen, akik bár nem kezdték túl jól a szezont, kellemetlen csapat. A sok keretbeli változás miatt talán még nem szoktak össze, ebből a szempontból mi most úgy tűnik, hogy előrébb tartunk, ezt szeretnénk kihasználni" - mondta Supka Attila a mérkőzés előtt, akit arról is megkérdeztünk, hogy mennyire lenne elégedett azzal, ha a sorminta folytatódna, s a hazai győzelem után ismét egy ponttal utazhatnának haza idegenből. "Előre nem írnám alá a döntetlent, szeretnénk nyerni idegenben is, hogy megerősíthessük pozíciónkat az élmezőnyben. Akkor van igazán értéke a hazai sikereknek, ha utána idegenben is tudunk győzelmeket szerezni, nem utazhatunk másképp a vasárnapi bajnokira, csak úgy, hogy meg szeretnénk nyerni" - tette hozzá a Szeged-Grosics vezetőedzője. Emlékezetes módon az előző szezonban háromszor is találkozott a két gárda a bajnokságban, méghozzá azért, mert a tavaszi bajnokit a heves zivatar és villámlás miatt meg kellett ismételniük. Akkor a Soroksár az újrajátszást 2-1-re nyerte meg, de a Pest megyeiek győzni tudtak Gyulán is ugyanilyen arányban.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Kazincbarcikai SC–Soroksár SC 1–0 (1–0)

Tiszaújváros, 600 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Máyer Gábor, Baghy Csaba).

Kazincbarcika:

Somodi – Tóth Sz., Heil, Belényesi, Hegedűs D. (Sigér, 71'), Lőrincz, Takács P., Mikló (Kanalos, 64'), Kovács O., Kristófi, Bene (Konstantinescu, 58').

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Soroksár:

Kovács D. – Fülöp N., Dvorschak, Gyepes, Valencsik, Gyömbér, Derekas, János (Lakatos, 74'), Huszák (Steer, 33'), Albert Á. (Fröhlich, 59'), Orosz M.

Vezetőedző:

Lipcsei Péter.

Gól:

Takács P. (4') https://www.youtube.com/watch?v=uGu33tYtLYw

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dorogi FC 2-1 (2-0)

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 300 néző. Vezette: Veizer Roland (Szvetnyik Bence, Csatári Tibor).

Szeged:

Szántai - Horváth, Coroian, Farkas M., Causic, Germán, Pászka (Papp, 85'), Zabari, Zádori, Molnár J. (Balogh, 66'), Balázs R. (Beke, 53')

Vezetőedző:

Supka Attila.

Dorog:

Zima - Németh Á. (Füredi, 79'), Szalai, Bora, Kamarás, Csató (Göblyös, 65'), Szedlár, Berkó, Mészáros Á., Faragó, Simon A. (Perovic, 65')

Vezetőedző:

Schindler Szabolcs.

Gól:

Zádori (39', 45') ill. Mészáros (49')

Sárga lap:

Farkas M. (60') ill. Berkó (44'), Németh (63'), Perovic (82') https://www.youtube.com/watch?v=1TfIgaxsquU

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. május 17.)

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2–1 (1-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Berettyán Péter).

Soroksár:

Jova - Valencsik, Gengeliczki, Silye, Lorentz, Szilágyi P. (Bajzát, 76'), Fülöp (Nagy O., 86'), Peszmeg (Huszák, 76'), Sándor I., Csilus, Lovrencsics B.

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Szeged-Grosics:

Szántai - Geiger, Horváth A., Coroian (Hegedűs, 69'), Jagodics, Farkas M., Farkas A., Povázsai (Pászka, 56'), Achim, Zabari, Zádori (Balogh G., 62').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gól:

Lovrencsics B. (2' - tizenegyesből), Bajzát (78') ill. Geiger (75')

Sárga lap:

Valencsik (57'), Bajzát (87') ill. Jagodics (61'), Balogh G. (89')

A bajnokság állása

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójának teljes programja

Szeptember 17., vasárnap, 16.00

Budaörs - Mosonmagyaróvár, Budafok - ETO FC Győr, Vác - Kisvárda, Cegléd - Csákvár, Soroksár - Szeged 2011-Grosics Akadémia, Dorogi FC - MTK Budapest.

18.00

Szolnok - ZTE, Békéscsaba - BFC Siófok, Nyíregyháza Spartacus - Soproni VSE, Gyirmót FC Győr - Kazincbarcika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.