Sport

Labdarúgás: a kornerek okozták a Makó vesztét

Labdarúgás: a kornerek okozták a Makó vesztét

2017. szeptember 23., szombat
Labdarúgás: a kornerek okozták a Makó vesztét

Hetedik mérkőzésén is nyeretlen maradt a Makói FC az NB III-ban, a hagymavárosiak a bajnokság egyik kiemelkedő csapata, a Tiszakécske ellen szenvedtek vereséget saját közönségük előtt.

A szintén újonc, de egészen más lehetőségekkel bíró Tiszakécske ellen próbált meg javítani a Makói FC. Alig tíz perc elteltével azonban megszerezték a vezetést a vendégek: egy szöglet után Kardos Norbertnek nem volt nehéz dolga, hiszen közvetlenül a gólvonal elől stukkolta be a labdát, kihasználva ezzel a makói védelmi hibát, 0-1. Nem sokkal később a lendületesen futballozó Makó előtt adódott ziccer, de Gémes Bence nem tudta gólra váltani azt a kapussal szemben - ez pedig csak nem sokkal később fájt igazán, amikor egy újabb sarokrúgás után volt eredményes a Tiszakécske, e szituáció előtt pedig egy tizenegyest is számon kérhettek Dolnegó Bálint játékvezetőn a hazaiak - ehhez képest kétgólos vendég előnnyel fordulhattak a csapatok. A szünet után sem változott érdemben a játék, a Tiszakécske nem tudott kidolgozni kimondott ziccert, a Makó viszont nem tudott élni adódó lehetőségeivel - majd jött egy harmadik szöglet, amit megint góllal fejezett be a Bács megyei együttes, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést. Joggal bosszankodhat a Makó, mert játékban nem múlta felül az esélyesebb vendég együttes Tóth Imrééket, mégis három ponttal térhetett haza, miután három szögletnél is kihasználta a makói védekezési hibákat. Így továbbra is három döntetlennel szerzett három ponttal áll a tabella utolsó helyén a Makói FC. Gémes Bencéék számára jövő szombaton a Rákosmente lesz a következő ellenfél.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 7. forduló

Makói FC - Duna Aszfalt Tiszakécske 0-3 (0-2)

Makó, 400 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Csóra Szabolcs, Pipicz Norbert).

Makó:

Garamvölgyi - Sirokmán, Rakonczai, Tóth I. (Takács, 75'), Csupity (Bánóczki, 64'), Lipták, Varga R., Vajna (István, 71'), Patai, Babolek, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.

Tiszakécske:

Helesfay - Oláh M., Zámbori, Csáki, Juhász, Tölgyesi, Puskás (Annus, 76'), Kirchner, Szabó L. (Markó - a szünetben), Kardos, Kocsis (Bartucz, 57'). Vezetőedző: Szabó István.

Gól:

Kardos N. (12', 75'), Csáki (38')

Sárga lap:

Vajna (52'), Gémes (60') ill. Markó (70'). Méhes Tibor:

"Hoztuk a szokásos formánkat, olyan hibákat követtünk el, amit nem hogy NB III-ban, de megye III-ban sem lehet. Akciógólt nem lőtt a Tiszakécske. Nincs gond a játékunkkal, de mindig hibázunk hátra, az adódó kevés lehetőségünket nem tudjuk kihasználni, gól nélkül nagyon nehéz lesz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.